Ακολούθησε αυτά τα 4 tips πριν κοιμηθείς και χάσε βάρος εύκολα και γρήγορα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ακολούθησε αυτά τα 4 tips πριν κοιμηθείς και χάσε βάρος εύκολα και γρήγορα

Είπαμε φέτος το καλοκαίρι θα γίνουμε κορμάρες..

Το να χάσεις βάρος δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο ακούγεται τις περισσότερες φορές. Μπορεί μερικές φορές η όλη διαδικασία να σε κάνει να θες να τραβάς τα μαλλιά σου, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις συνήθειες.

Και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, το πιστεύεις ή όχι, μία από τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές ώρες της ημέρας που μπορείς να κάνεις αυτές τις αλλαγές, είναι αργά το απόγευμα και πριν πας για ύπνο. Και ο λόγος είναι ότι εκείνη την ώρα παίρνεις τις αποφάσεις και φτιάχνεις ή χαλάς ότι έχεις χτίσει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αν θέλεις λοιπόν να χάσεις βάρος ξεκίνα με πολύ μικρές καθημερινές αλλαγές και βάλε στο πρόγραμμα σου τα παρακάτω tips και θα δεις πως θα αρχίσεις να χάνεις βάρος πολύ γρήγορα.

#1. Μην τρως μετά τις 7 το απόγευμα

Τα περισσότερα τσιμπολογήματα κακά τα ψέματα γίνονται το απόγευμα και συνήθως πρόκειται για σνακ γεμάτα θερμίδες. Και αν ξεκινήσεις με ένα στο τέλος θα καταλήξεις με ολόκληρο γεύμα. Το αποτέλεσμα όλου αυτού θα είναι να πάρεις βάρος και μία φουσκωμένη και πρησμένη κοιλιά το πρωί.

Περιόρισε τον εαυτό σου και βάλε τα δυνατά του, έτσι ώστε να τρως το τελευταίο σου γεύμα πριν τις 7 ή έστω τρεις ώρες πριν κοιμηθείς. Προτίμησε κάτι χαμηλό σε θερμίδες και γεμάτο πρωτεΐνη, όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

#2. Πιες γάλα πριν κοιμηθείς

Το να πίνεις ζεστό γάλα πριν πας για ύπνο δεν σε βοηθάει μόνο να κοιμηθείς πιο εύκολα, αλλά σε βοηθάει να χάσεις και βάρος. Γιατί; Το γάλα περιέχει έναν τύπο πρωτεΐνης γνωστή ως η καζεΐνη, η οποία βοηθά να «χτίσει» και να διατηρήσει μύες.

Αυτό θα ενισχύσει το μεταβολισμό σου, πράγμα που σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα με 100% φυσικό τρόπο, χωρίς να αλλάζεις άλλες πτυχές της ζωής σου. Η πρωτεΐνη επίσης θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτη μέχρι να έρθει η ώρα για το πρωινό.

3abea35ea7e37a13bb34b2c5142f01c8

#3. Προσάρμοσε το φως του δωματίου σου

Για ένα καλό ύπνο, αυτό που χρειάζεσαι είναι το δωμάτιο σου να είναι όσο πιο σκοτεινό γίνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κοιμούνται σε πιο σκοτεινά δωμάτια είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες σε σύγκριση με εκείνες που κοιμούνται σε δωμάτια με φως.

Εάν δουλεύεις τη νύχτα ή μένεις σε πολύ φωτεινό δρόμο, βάλε κουρτίνες ή σκούρα φύλλα να κρέμονται πάνω από τα παράθυρά σας. Μια μάσκα ύπνου θα λειτουργήσει επίσης θετικά και θα κοιμηθείς όσο ακριβώς χρειάζεσαι έτσι ώστε να αισθάνεσαι ξεκούραστη το πρωί.

#4. Προετοίμασε το δεκατιανό και το μεσημεριανό σου

Είναι εύκολο να λες στον εαυτό σου πως θα φας μία νόστιμη πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο ή ίσως ένα σάντουιτς με γαλοπούλα για το μεσημέρι από το προηγούμενο βράδυ. Αλλά όλοι ξέρουμε πώς αυτό δεν ισχύει στην πραγματική ζωή. Είναι μεσημέρι. Πεινάς, είσαι κουρασμένη, το αφεντικό σου είναι λίγο απαιτητικό και τελικά θα καταλήξεις να φας ένα burger και θα ανησυχήσεις για τη διατροφή σου από αύριο.

Απέφυγε λοιπόν να πάρεις μία σκληρή απόφαση στην πιο αδύναμη στιγμή σου και φτιάξε από το προηγούμενο βράδυ ένα πλήρες γεύμα για το γραφείο.