Πώς μπορείς να καταπολεμήσεις το jet lag... τρώγοντας;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς μπορείς να καταπολεμήσεις το jet lag... τρώγοντας;

Και κάπως έτσι δε θα ταλαιπωρηθείς ποτέ ξανά με τις πολύωρες πτήσεις!

Jet lag. Αν δε το έχεις νοιώσει, τότε δεν ξέρεις τι σημαίνει να ζαλίζεσαι, να είσαι κακόκεφη, να μη θες να σηκωθείς από το κρεβάτι και να έχεις αϋπνίες ενώ το ρολόι δείχνει τέσσερις τα ξημερώματα. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, το jet lag όταν προσγειώνεσαι στον προορισμό των διακοπών σου αντιμετωπίζεται πιο εύκολα καθώς έχεις τη χαρά και την όρεξη των… διακοπών. Το jet lag κατά την επιστροφή στο σπίτι σου είναι πραγματικά μη… αντιμετωπίσιμο. Για αυτό ακριβώς, λοιπόν, θα μιλήσουμε.

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα μέσω της διατροφής σου;

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με προβιοτικά: Προσπάθησε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι σου, να προσθέσεις τα προβιοτικά στη διατροφή σου. Θα σε βοηθήσουν αρκετά και θα βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

29a326b12c89c037c021bb2011797aac

Κράτα ‘’ωράριο’’ στα γεύματά σου: Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να τρως το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σου γεύμα. Αν για παράδειγμα, βρίσκεσαι στο αεροπλάνο την ώρα που πρέπει να φας κάποιο από τα γεύματά σου αλλά λόγω της αλλαγής της ώρας δεν παρέχεται γεύμα, θυμήσου να έχεις κάτι έστω και σε σνακ στην τσάντα σου. Κάπως έτσι θα «προστατέψεις» τον οργανισμό σου από το ‘’σοκ’’ της αλλαγής.

Μείνε… ενυδατωμένη: Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο jet lag και δυστυχώς οι πολύωρες πτήσεις αφυδατώνουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Πίνε πολύ νερό και μην απορρίπτεις τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε νερό. Τα ‘’βαριά’’ γεύματα δε βοηθούν για αυτό απόφυγέ τα!