Ντομάτες εναντίον του... καρκίνου!

Ντομάτες εναντίον του... καρκίνου!

Η ντομάτα, ειδικά όταν καταναλώνεται μαγειρεμένη και όχι ωμή, αποτελεί μια ιδανική ασπίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενάντια σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η οστεοπόρωση και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ισχυρίζονται τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως μεγάλο ρόλο στην αντικαρκινική δράση της ντομάτας παίζει το λυκοπένιο, μια χρωστική ένωση των φυτών με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προσδίδει και το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr