Δεντρολίβανο: όχι μόνο πιείτε το, αλλά και λουστείτε το!

Δεντρολίβανο: όχι μόνο πιείτε το, αλλά και λουστείτε το!

Τα κάνει όλα και συμφέρει

Σαν ρόφημα. Προτιμείστε το και από το χαμομήλι. Έχει πιο ιδιαίτερη γεύση και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό.

Σαν μάσκα μαλλιών. Τα έλαια του, μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Φτιάξτε μία μάσκα μαλλιών, αναμιγνύοντας ¼ της κούπας μέλι, ¼ της κούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας αιθέρια έλαια από δεντρολίβανο. Ζεσταίνετε το μείγμα, το απλώνετε σε νωπά μαλλιά, τα τυλίγετε με μία πετσέτα και τα αφήνετε για μισή ώρα. Στην συνέχεια λούζεστε κανονικά.

Σαν σύμμαχο στον πόλεμο κατά του καρκίνου. Χρησιμοποιώντας το στην προετοιμασία των ψητών σας, τα κάνετε αμέσως πιο υγιεινά. Γιατί; Διότι όταν ψήνετε τα κρέατα στο γκριλ, δημιουργούνται ορισμένες δυνητικά χημικές ουσίες, που το δεντρολίβανο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τους, έως και 92%.

Σαν αιθέριο έλαιο που θα ενεργοποιήσει το μνημονικό σας. Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αποστηθίσετε κάτι, ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα σκεύος με κερί.

Σαν κρέμα μυοχαλαρωτική και απολέπισης. Κάντε ένα μασάζ με αλοιφή που θα αποτελείται από ¼ κούπας χοντρό αλάτι, 2 κλαδάκια ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 σταγόνες από αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και 3 από μέντας. Τρίψτε το ελαφρά το δέρμα, κάντε ένα ντους και οι μυς σας θα έχουν χαλαρώσει.