5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ ξανά να βάλεις στο ψυγείο

Ερμιόνη Σαρρή
5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ ξανά να βάλεις στο ψυγείο

Αν αφήσουμε στην άκρη τα καιρικά τερτίπια των τελευταίων ωρών, ας παραδεχτούμε όλοι πως το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα θερμό. Ο Μάιος είχε τις μπόρες του και τις συννεφιές του αλλά έχουμε γίνει όλοι πλέον μάρτυρες των υψηλών θερμοκρασιών.

Ιδιαίτερα, λοιπόν, αυτούς τους μήνες έχουμε την τάση να τοποθετούμε σχεδόν όλες τις τροφές στο ψυγείο με έναν και μοναδικό σκοπό, να μην «χαλάσουν». Υπάρχουν όμως και αυτές που δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μπουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

-Ντομάτες: Οι ντομάτες χάνουν τη γεύση τους σε θερμοκρασία ψυγείου καθώς επηρεάζεται η μεμβράνη μέσα στα τοιχώματα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις μικρότερες ποσότητες ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Τοποθέτησέ τις σε ένα σκιερό σημείο στην κουζίνα σου και όλα… καλά.

-Κονσέρβες: Όσο οι κονσέρβες είναι «κλειστές» το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις διατηρήσεις σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας. Έπειτα, αφού τις ανοίξεις θα πρέπει να μεταφέρεις την υπολειπόμενη ποσότητα σε κάποιο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο και έπειτα να τη συντηρήσεις στο ψυγείο.

-Βασιλικός: Το άρωμα του βασιλικού δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο για αυτό φρόντισε να τον κόβεις, λίγα λεπτά πριν τον ρίξεις στο φαγητό. Σαν το φρέσκο βασιλικό δεν έχει!

-Καρπούζι: Τώρα με λογικά κριτήρια, το καρπούζι δε χωρά πάντοτε στο ψυγείο σου. Δε χρειάζεται όμως ούτε να αγχώνεσαι, ούτε να ψάχνεις τρόπους για να σφηνώσεις στο τελευταίο ράφι του ψυγείου. Άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να το κόψεις.

-Πατάτα: Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου θα επηρεάσουν σε αρνητικό βαθμό το άμυλο για αυτό φρόντισε να τις έχεις πάντα σε σκιερό μέρος και δροσερό.