10 τροφές για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου (και να καις θερμίδες)

Ερμιόνη Σαρρή
10 τροφές για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου (και να καις θερμίδες)

Ακόμη δεν μπορείς να καταλάβεις τον λόγο και την αιτία που ο μεταβολισμός σου έχει αγγίξει το «κόκκινο» και ό,τι και αν κάνεις δεν ανταποκρίνεται. Περνάς ώρες στο γυμναστήριο (σε φυσιολογικά επίπεδα πάντα) μα η ζυγαριά μένει κολλημένη. Αισθάνεσαι σα να μη λειτουργεί τίποτα απολύτως και δεν έχεις άδικο.

Θέλεις και αυτός την τόνωσή του, το ταρακούνημά του (πες το και έτσι) και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση.

-Eλληνικό γιαούρτι: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά και αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ ή πρωινό γεύμα. Μμμ μάλλον ήδη κατάλαβες τι πρέπει να φας αύριο κιόλας.

- Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι αποτελεί ιδανικό σύμμαχο για αποτοξίνωση. Βάλτο στο πρόγραμμα και θα δεις την διαφορά στο σώμα σου σχεδόν άμεσα. Κάτι ξέρουν τα κορίτσια της μόδας.

- Μύρτιλα: Πεντανόστιμο φρούτο με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως βοηθά τον οργανισμό να καίει γρηγορότερα το περιττό λίπος.

- Μανιτάρια: Πλούσια σε βιταμίνη D, βοηθούν στη μείωση του λίπους. Προσθέσέ τα σε κάποια σάλτσα ή απλά δοκίμασέ τα ως συνοδευτικό σε κάποιο κρεατικό σου

- Προϊόντα ολικής άλεσης: Ψωμί του τοστ, μακαρόνια και ρύζι μπορούν άνετα πλέον να αντικατασταθούν με το ανάλογο σακουλάκι ολικής αλέσης. Πλέον μπορείς να βρεις αρκετά προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ ή στα καταστήματα που πουλούν βιολογικά τρόφιμα.

- Αβοκάντο: Αυτό το πράσινο πραγματάκι μπορεί να μην σε ενθουσιάζει και πάρα πολύ αλλά είναι αρκετά θρεπτικό και ήρθε η ώρα να μάθεις να το τρως. Μία μικρή ποσότητα στην σαλάτα σου για αρχή είναι… αρκετή! Να ξέρεις όμως πως πολλές fitness bloggers (δες Μαρία Λουίζα Βούρου) το προτείνουν και για τα smoothies.

- Σολομός: Συνόδεψέ τον με βραστά λαχανικά και δε θα χάσεις!

- Ζεστό νερό με λεμόνι: Ο τέλειος τρόπος για να αποτοξινωθείς και να ξυπνήσεις το μεταβολισμό σου. Θα το έχεις ακούσει άλλωστε πολλές φορές.

-Βρώμη: Η βρώμη διατηρεί τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά εμποδίζοντας την εισροή του σακχάρου στο αίμα και έτσι αποφεύγεις την αποθήκευση λίπους. Επίσης, έχουν και πολλές ίνες. Καθώς το σώμα σας σπάει αυτή την ίνα, καίει θερμίδες.

-Σκόρδο: To ξέρουμε πως η ανάσα σου δεν είναι και τόσο δροσερή (βασικά καθόλου) όποτε τρως σκόρδο αλλά πού και πού δεν βλάπτει. Βλέπεις η κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας σκόρδου βοηθά τον οργανισμό σου να καίει περισσότερο. Είδες που τελικά βρήκες μία δικαιολογία για να τρως λίγο περισσότερο τζατζίκι;