Έφαγες junkfood; Δες τι πρέπει να πιεις για να μην παχύνεις

Ερμιόνη Σαρρή
Έφαγες junkfood; Δες τι πρέπει να πιεις για να μην παχύνεις

Γιατί ένα και ένα κάνει δύο!

Πάμε για burger;

Πώς μπορείς να πεις όχι σε αυτήν την ερώτηση που μερικές φορές ακούγεται πιο δελεαστική και από μήνυμα πρώην που σου έστειλε ‘’τι κάνεις, χαθήκαμε’’.

Έλα σπίτι να δούμε ταινία και να παραγγείλουμε πίτσα

Λες ναι ακόμη και αν η πρόταση έρχεται από τον σύντροφό σου, ο οποίος ξέρεις πως μέχρι τα μισά της βραδιάς θα βλέπει μπάσκετ ή ποδόσφαιρο και απλά σε κοροϊδεύει. Θα υπάρχει όμως πίτσα στο τραπέζι, οπότε σιωπάς.

Γυρίζοντας, σταματάμε για ένα hot dog;

Ξενύχτι χωρίς στάση στην καντίνα της Μιχαλακοπούλου ή της Μαβίλης δεν είναι ‘’τίμιο ξενύχτι’’.

girl eating burger Jesmond SQ

Αν, λοιπόν, τα παραπάνω παραδείγματα είναι κομμάτια της καθημερινότητάς σου, γνωρίζεις καλά πως κάθε τέτοιο γεύμα κρύβει πολλές θερμίδες και λίπη. Τι πρέπει να πίνεις μετά από κάθε σου διατροφική ατασθαλία ώστε να μην αποθηκεύεται το λίπος στο σημείο της κοιλιάς ή των γλουτών σου; Προσοχή όμως, για να αποφύγουμε κάθε παρεξήγηση. Δε σημαίνει πως πίνοντας τα παρακάτω ροφήματα μπορείς να τρως καθημερινά σουβλάκια, burgers και πίτσες. Το παν είναι η ισορροπημένη διατροφή και να επιλέγεις τέτοιου είδους γεύματα μία φορά την εβδομάδα (άντε δύο maximum).

-Grapefruit: Τα συστατικά του grapefruit αλληλοεπιδρούν με τα λιπαρά και έτσι αποτρέπουν την συσσώρευσή τους στον οργανισμό και τελικά την αύξηση του βάρους. Ο συγκεκριμένος χυμός έχει λιποδιαλυτική δράση.

- Πράσινο τσάι: Υπάρχει κάποια έρευνα που δείχνει ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό εάν έχεις φάει junk food ή γλυκά. Πιες 4-5 κούπες καθημερινά καθώς έχει απίστευτη διουρητική δράση.

-Nερό: Κατά την ημέρα και την επόμενη που θα έχεις κάνει την «αμαρτία» πιες πολύ νερό σε συνδυασμό με κάποια από τα παραπάνω ροφήματα. Επίσης, αν πιεις δύο ποτήρια νερό, πριν το γεύμα θα αισθάνεσαι πιο χορτάτη οπότε και δεν θα φας με λαιμαργία.

-Ρόφημα με τζίντζερ ή μέντα; Δοκίμασε να ρίξεις μέσα σε μία κανάτα με νερό μερικές ρίζες τζίντζερ και πίνε από εκεί ολημερίς. Επίσης, ένα τσάι με μέντα ή ένα smoothie πράσινο με δόση τζίντζερ μπορούν να βρίσκονται στην λίστα σου για την after junk food day σου.