Tips για εσάς που θα νηστέψετε μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Tips για εσάς που θα νηστέψετε μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Εκτός από περιορισμούς, βέβαια, η νηστεία περιλαμβάνει και ορισμένα «πρέπει» που καλό είναι να δεχτείτε αν θέλετε να διατηρήσετε την ενέργειά σας

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική περίοδος νηστείας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο των Ορθοδόξων Χριστιανών και μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις αλλά σίγουρα, δεν είναι εύκολο να την ακολουθήσει ο καθένας.

Αν λοιπόν, φέτος αποφασίσατε να νηστέψετε αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τότε καλό είναι να το κάνετε σωστά, δηλαδή, καταναλώνοντας τρόφιμα νηστίσιμα τα οποία, ωστόσο, περιλαμβάνουν όλες τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Δείτε το -μεταξύ άλλων- ως μια ευκαιρία για αποτοξίνωση, αφού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα καταναλώνετε κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια (εκτός από θαλασσινά που δεν περιέχουν αίμα, όπως το χταπόδι, οι γαρίδες κλπ).

Για να καταφέρετε να τηρήσετε τη νηστεία, θα πρέπει απλώς να προετοιμάσετε τον εαυτό σας. Καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προσπαθήσετε να περιορίσετε τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνετε, αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και να φυσικά, να πίνετε πολύ νερό.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr