Ώρα για smoothie «επίπεδης κοιλιάς»: 3 συνταγές με χαμηλές θερμίδες που θα λατρέψεις

Πατουχέα Μαριάννα
Ώρα για smoothie «επίπεδης κοιλιάς»: 3 συνταγές με χαμηλές θερμίδες που θα λατρέψεις

Πάρε τηλέφωνο την κολλητή να φέρει μπανάνες!

Κεφάλαιο smoothies: ένα ρόφημα γεμάτο ζάχαρη και άχρηστες θερμίδες ή μία υγιεινή συνήθεια που σε βοηθάει στο αδυνάτισμα; Ναι και ναι. Βλέπεις, το πρόβλημα με τα έτοιμα smoothies που θα παραγγείλεις σε ένα café ή θα αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ είναι ότι περιέχουν μέχρι και 100 γραμμάρια ζάχαρης εκτός από φρούτα και γάλα ή γιαούρτι (δηλαδή είναι λογικό να θέλεις να φας ένα σνακ 20 λεπτά αφού το πιεις.) Αντιθέτως αν φτιάξεις ένα σπιτικό smoothie, έχεις την ευκαιρία να καταναλώσεις βιταμίνες, μέταλλα και χορταστικές ίνες που είναι απαραίτητες για έναν οργανισμό σε δίαιτα. Εκτός από όλα αυτά, πως αλλιώς θα φας ωμό σπανάκι για πρωινό;

  1. Forest fruit Smoothie (162 θερμίδες)

Θα χρειαστείς 1 καρότο, ½ πορτοκάλι, 1 κούπα φράουλες, ¾ κούπας raspberries (πάρε κατεψυγμένα), 1 κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να δεις το smoothie σου να παίρνει την πιο απαλή του υφή.

  1. Peanut butter Smoothie (340 θερμίδες)

Εντάξει, μπορεί να βλέπεις περισσότερες θερμίδες όμως η γεύση αυτού του smoothie τις αξίζει και με το παραπάνω. Θα χρειαστείς 1 μπανάνα, ½ κούπα γάλα αμυγδάλου, 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας κακάο. Θα το λατρέψεις.

  1. Ginger Pineapple Smoothie (96 θερμίδες)

Εξαιρετικά νόστιμο, θρεπτικό, πρωτότυπο και ελαφρώς καυτερό. Σίγουρα δεν θα μετανιώσεις την δοκιμή. Θέλεις 1 κούπα νερό, 1 μπανάνα, 1 κούπα ανανά σε κυβάκια, 1 κουταλιά ginger και 2 κουταλιές χυμός λεμονιού. Όλα τα υλικά στο μπλέντερ και καλή απόλαυση.

Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις φτιάξει ένα υπέροχο smoothie με θρεπτικά συστατικά και ελάχιστες θερμίδες για να χορτάσεις (και να το ανεβάσεις στο Instagram).

Δες ακόμα:

3 βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν αδυνατίζεις παρότι γυμνάζεσαι

4 απλές κινήσεις για να αδυνατίσεις, πριν το καλοκαίρι, χωρίς να πεινάσεις (+1 extra tip)