Να τι πίνουν οι Γαλλίδες για να μην έχουν πρησμένο στομάχι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Να τι πίνουν οι Γαλλίδες για να μην έχουν πρησμένο στομάχι

Ή και για να ξεπρηστούν

Μία είναι η λέξη που μας προκαλεί πονοκέφαλο και άγχος τους καλοκαιρινούς μήνες: πρήξιμο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς κάθε μέρα (ή και ανά δεύτερη μέρα) με πρησμένο στομάχι. Νιώθεις άβολα, άσχημα και δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα απολύτως.

Κουράγιο όμως γιατί δεν είσαι μόνη σε αυτό. Και εμείς πολλές φορές έχουμε πέσει «θύμα» του κι έχουμε ξυπνήσει με μία κοιλιά μέχρι το απέναντι δωμάτιο. Άσε που αντιμετωπίζεις και το πρόβλημα του ντυσίματος, τι να βάλεις για να την καλύψεις και παράλληλα να νιώθεις και άνετα;

Και αν πριν από λίγο καιρό σου είπαμε έναν από τους κυριότερους λόγους που μπορεί να ξυπνάς πρησμένη, σήμερα θα σου πούμε τι να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις. Θα μοιραστούμε μαζί σου ένα μυστικό των Γαλλίδων, οι οποίες το έχουν αποκτήσει από τις γιαγιάδες τους και πάει λέγοντας. Δεν γίνεται να έχουμε καλοκαίρι κι εσύ να κρύβεσαι επειδή συνεχώς είσαι πρησμένη. Είναι κρίμα και άδικο.

Δες και αυτό: Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάς πρησμένη κάθε πρωί

Ποιο είναι το μυστικό τους; Τσάι βοτάνων ή πράσινο τσάι. «Ναι εντάξει», θα μας πεις ως αυτό το ήξερες. Δεν ήξερες όμως πως το δικό τους τσάι βοτάνων είναι κάπως διαφορετικό. Για να το ετοιμάσεις αυτό θα χρειαστείς γλυκάνισο και βραστό νερό μόνο. Μέσα σε μία κούπα ρίξε 4 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισου και έπειτα ρίξε βραστό νερό. Σκέπασε την κούπα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή ένα πιάτο και άφησε το για 10’. Μόλις περάσει ο χρόνος. Αφαίρεσε τον γλυκάνισο και πιες το.

Για καλύτερα και πιο θεραπευτικά αποτελέσματα πιες μία κούπα, μετά από κάθε γεύμα. Ο γλυκάνισος είναι εξαιρετικός στο να παρεμποδίζει το φούσκωμα και να μειώνει τα αέρια. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν, οι Γαλλίδες ξέρουν!

Διάβασε ακόμη: Ξεφορτώσου το φούσκωμα στην κοιλιά, κάνοντας 10 λεπτά ασκήσεις yoga

DPG Network