Vegan lifestyle: υπερβολή ή άποψη;

Vegan lifestyle: υπερβολή ή άποψη;

Το διατροφικό lifestyle επαναπροσαρμόζεται κερδίζοντας όλο και περισσότερους vegan.

Σε μια εποχή που βρωμάει κρέας το να είσαι χορτοφάγος ή ακόμα χειρότερο vegan αποτελεί τουλάχιστον εκκεντρικότητα ή ιδιοτροπία. Μπορεί άραγε μια τέτοια στάση ζωής -γιατί περί τούτου πρόκειται- να αφομοιωθεί μέσα σε μια ανελέητη καθημερινότητα;

Το επονομαζόμενο vegan lifestyle δεν επιτρέπει την κατανάλωση ή χρήση ζωικών προϊόντων, δηλαδή κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά, μέλι κλπ, όπως επίσης οτιδήποτε έχει σχέση με δέρμα, γούνα και άλλα υλικά πάνω στα οποία γίνονται πειράματα με ζώα. Ένας αξιοπρεπής vegan καταβροχθίζει αβέρτα σπόρους, λαχανικά, φρούτα, όσπρια. Δεν είναι συνέχεια πεινασμένος, βρίσκει συνταγές που να μπορούν να ικανοποιήσουν τη δίαιτα του και έχει ηθικές ενστάσεις για την εκμετάλλευση των ζώων. Σε μια πιο γενικευμένη ιδέα, σέβεται όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και προτιμάει να συνυπάρχει αρμονικά μαζί τους.

Οι υπερβολές στη διατροφή είναι καλό να αποφεύγονται. Η νοοτροπία όμως πίσω από μια τέτοια διατροφική συνήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο vegan δεν είναι τρελός, είναι ένας νέος τύπος Δον Κιχώτη που μπορεί ωστόσο να κάνει τη διαφορά στο σύγχρονο lifestyle.