To Harvard ανατρέπει τα δεδομένα: Να γιατί δεν πρέπει να βγάλεις τη γλουτένη από τη διατροφή σου
QUEEN.GR
Τα τελευταία χρόνια η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει μπει στη λίστα με τα πιο γνωστά trends παγκοσμίως. Οι εταιρείες λανσάρουν συνεχώς gluten-free προϊόντα, ενώ πολλοί επιλέγουν να ακολουθήσουν την τάση αυτή ακόμα κι αν η συγκεκριμένη πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη δεν προκαλεί κανενός είδους πρόβλημα στο στομάχι τους.
Ο λόγος; Έχει λανθασμένα –όπως τονίζουν οι ειδικοί- διαδοθεί η άποψη ότι η γλουτένη συντελεί στον αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, αδρανοποίησης του μεταβολισμού και καρδιαγγειακών προβλημάτων...
Διαβάστε περισσότερα στο Lime & Life
Related
Bloggers
01
10