Χάσε 10 κιλά μέχρι τις γιορτές τρώγοντας και γλυκό κάθε μέρα

Χάσε 10 κιλά μέχρι τις γιορτές τρώγοντας και γλυκό κάθε μέρα

Απώλεια βάρους και γλυκό πάνε μαζί

Το ζητούμενο σου: Έχεις μπροστά δύο ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστείς σωστά και να χάσεις τουλάχιστον 4 με 5 κιλά ανά μήνα.

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θα είναι οι μήνες που θα πέσεις ένα με δύο νούμερα στα ρούχα σου και θα υποδεχτείς τα Χριστούγεννα και τα πάρτι υποδοχής του 2019 με τον καλύτερο τρόπο.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε γεύματα και τρόφιμα που ενεργοποιούν το μεταβολισμό και σταθεροποιούν τις ορμόνες. Θυμήσου πρέπει να τρως επαρκώς για να μην πιστέψει το σώμα πως λιμοκτονείς και παράγει έξτρα ινσουλίνη για να αποθηκεύσει λίπος. Οι άλλες δύο κινήσεις που πρέπει να κάνεις το διάστημα αυτό είναι εξίσου σημαντικές για την ισορροπία των ορμονών: θα πρέπει να κοιμάσαι επαρκώς και να στρεσάρεσαι λιγότερο. Και τα δύο αυτά, είναι κλειδιά για να παράγεις λιγότερη ινσουλίνη και να καις περισσότερο λίπος.

Τι θα βγάλεις από τη διατροφή σου:
Επεξεργασμένες τροφές και τροφές με πολύ αλάτι: Το αλάτι μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία του θυροειδή που ελέγχει τις ορμόνες, οι οποίες με τη σειρά τους ελέγχους το μεταβολισμό αλλά και την κρυσταλλική ζάχαρη και το λευκό αλεύρι. Τα υπόλοιπα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν στην πλειοψηφία τους κι αυτά πολύ αλάτι, οπότε θα σε βλάψουν εξίσου.

Τι θα καταναλώσεις με μέτρο; Έλαια, γαλακτοκομικά, αλκοόλ (μόνο 2 ποτήρια κρασί)

Έχεις 3 βασικά γεύματα μέσα στην ημέρα, ένα μικρό γλυκό και ένα σνακ. Ουσιαστικά μοιράζεις 1600 θερμίδες στα γεύματα αυτά. Αν μπορείς μαγείρεψε στο σπίτι, ζήτα ταπεράκι από τη μαμά ή όταν βγεις έξω, τήρησε το πρόγραμμα καταναλώνοντας απλά πιάτα με όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.

Πρωινό 350 θερμίδων

Μπορείς να φτιάξεις ομελέτα με λαχανικά ή βρώμη μουλιασμένη σε γάλα αμυγδάλου ή τυρί με αβγό ή ψωμί ολικής άλεσης με μέλι.

Μεσημεριανό 450 θερμίδων

Μερικές επιλογές είναι σαλάτα κινόα, σούπα λαχανικών ή κολοκύθας, πατάτα με κοτόπουλο, μπιφτεκάκια, πράσινη σαλάτα με τυρί.

Δείπνο 400 θερμίδες

Ψητός σολομός με λαχανικά, μπιφτέκι με σαλάτα, κοτόπουλο με λαχανικά, ντομάτα με αυγό, σαλάτα με τυρί.

Σνακ 250 θερμίδες

Δημητριακά, ρόδι, τυρί, ξηρούς καρπούς, ποπ κορν, μπάρα δημητριακών, ένα φρούτο της αρεσκείας σου

Γλυκό 150 θερμίδες

Φρούτα βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα, παγωμένο γιαούρτι με κακάο, παγωτό βανίλια, ζελέ, μους αβοκάντο με κακάο.

Το πρόγραμμα δεν είναι εξατομικευμένο και αφορά υγιή άτομα μέσου βάρους.