4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέτεις κανέλα στον καφέ σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέτεις κανέλα στον καφέ σου

Που δεν γνώριζες σίγουρα

Ο κάθε άνθρωπος –κι εσύ φυσικά- έχει έναν διαφορετικό τρόπο να πίνει τον καφέ του και αυτό είναι προσωπικό του καθενός. Ο καφές έχει πολλές ιδιότητες στον οργανισμό σου καλές και κακές, και αυτές τις έχουμε αναλύσει σε άλλο κείμενο. Υπάρχει όμως κάτι που δεν γνώριζες. Ειδικοί αναφέρουν πως μπορείς –και πρέπει- να προσθέτεις κανέλα στον καφέ σου.

Θα αυξήσεις τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό σου
Τα αντιοξειδωτικά συνήθως συνδέονται με την περιποίηση του δέρματος και τα φρούτα, αλλά η κανέλα περιέχει μια εκπληκτική ποσότητα αυτών των χρήσιμων μορίων. Σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη του Penn State, η κανέλα είναι ένα φιλικό προς τη διατροφή μπαχαρικό λόγω του υψηλού αντιοξειδωτικού της περιεχομένου. Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, όπως αναφέρει το Health, περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά, όσα μισό φλιτζάνι μύρτιλα, ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά τρόφιμα.

Η κανέλα βάζει τον εγκέφαλό σας σε λειτουργία
Η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός σου μπαίνει σε λειτουργία το πρωί, αλλά η προσθήκη κανέλας στην κούπα σου θα βελτιώσει τη γνωστική επεξεργασία του εγκεφάλου σου, θα ενισχύσει πλήρως τη λειτουργία του εγκεφάλου σου και θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τις οπτικές και κινητικές ικανότητες.

Η κανέλα μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος
Τα ζεστά ροφήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπραΰνουν έναν πονόλαιμο, και η κανέλα ενισχύει την ανακούφιση από τον πόνο. Το να πίνεις κανέλα σε ένα ζεστό ρόφημα όπως ο καφές ανοίγει και καθαρίζει τα ιγμόρεια και μειώνει την παραγωγή βλέννας-δύο από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Η κανέλα κάνει καλό στην καρδιά σου
Στην ίδια ερευνητική μελέτη του Penn State, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η κανέλα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ασθενειών. Με απλά λόγια, μειώνει τα επιβλαβή τριγλυκερίδια που προκαλούν φραγμένες αρτηρίες και άλλα καρδιακά προβλήματα υγείας κατά 30%.

Δες ακόμη: Πιες καφέ για να καις λίπος και τέσσερα ακόμα οφέλη του καφέ που δεν γνώριζες