And a dream come true: Χάσε κιλά τρώγοντας όσο τυρί θες!

And a dream come true: Χάσε κιλά τρώγοντας όσο τυρί θες!

Mία έρευνα μας βοηθάει να απενοχοποιήσουμε την αγαπημένη μας διατροφική εμμονή.

jacek dylag 645513 unsplash

Αν ανήκεις και εσύ δική μας συνομοταξία που θα μπορούσαμε να ζήσουμε με τυρί, κάθε είδους με χαμηλά λιπαρά αλλά και πλήρες, τότε αυτό το θέμα θα το εκτυπώσεις και θα το κολλήσεις στο ψυγείο σου για να το διαβάζεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μία έρευνα του πανεπιστημίου του Δουβλίνου έρχεται να δικαιώσει όλους εμάς που λατρεύουμε το τυρί και το θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και να αποδείξει πως μπορείς να τρως όσο θες χωρίς να φοβάσαι ότι θα πάρεις κιλά ή ότι θα ανέβει η χοληστερίνη σου.
Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Ιρλανδίας εξέτασε την επίδραση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του τυριού αλλά και του βουτύρου, σε 1.500 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 90 ετών. Και το αποτέλεσμα των ιατρικών τους εξετάσεων απέδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν χαμηλότερο σωματικό λίπος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα που κατανάλωσαν γαλακτοκομικά προϊόντα μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά δεν είχαν υψηλότερα επίπεδα κακής χοληστερόλης από τους υπόλοιπους που έτρωγαν low fat τυριά. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματικά καμία δικαιολογία για να μην απολαύσεις το τυρί σου σε όποια «μορφή» και αν είναι αυτό.
Τι μας λένε, λοιπόν, οι φίλοι μας οι Ιρλανδοί; Ότι μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε από το αγαπημένο μας σνακ και να μην φοβόμαστε ούτε για την υγεία, ούτε για τη γραμμή μας. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους ακούσουμε.
Δες επίσης: Απώλεια βάρους: Γνωρίστε 9 φυσικά κατασταλτικά της όρεξης