Κρέας: Να τρώει κανείς ή να μην τρώει;

Κρέας: Να τρώει κανείς ή να μην τρώει;

Ιδού η απορία

Όπως σε όλα τα πράγματα, καλό είναι να υπάρχει μέτρο. Θα σας δώσουμε 3 λόγους για να υιοθετήσετε μία μέρα χορτοφαγίας την εβδομάδα, στη διατροφή σας.

1. Καλύτερη υγεία
Τα ζωικά τρόφιμα, ειδικά το κόκκινο κρέας, είναι από τις μεγαλύτερες πηγές κορεσμένων λιπών στη διατροφή μας. Αποκλείοντας το κρέας (βοδινό, χοιρινό, αρνί, τα πουλερικά) μία ημέρα την εβδομάδα, μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και από ορισμένες μορφές καρκίνου. Επίσης, ο περιορισμός στην κατανάλωση κρεάτων, σας οδηγεί στο να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά, σύμφωνα με μελέτες του τμήματος τροφίμων και δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Προσθέτοντας μία μερίδα λαχανικών στη διατροφή σας κάθε μέρα (π.χ, ½ φλιτζάνι μπρόκολο) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 4% και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 6%.

2. Περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας
Αν μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων αντικαταστήσει ένα γεύμα που αποτελείται κυρίως από κρέας, με ένα άλλο που έχει ως βάση του τα λαχανικά, μία φορά την εβδομάδα, θα έχει ένα ετήσιο οικονομικό όφελος της τάξεως των 300ευρώ.

3. Ένας πιο πράσινος πλανήτης
Ο κλάδος της κτηνοτροφίας δημιουργεί σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου των αερίων του θερμοκηπίου και καταλαμβάνει το 30 τοις εκατό των χρησιμοποιήσιμων εκτάσεων της γης, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.