Λαχταριστό ρύζι με καλαμαράκια

Λαχταριστό ρύζι με καλαμαράκια

Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο, θρεπτικό και βιταμινούχο. Θα σας χορτάσει χωρίς να σας φουσκώσει και χωρίς να σας παχύνει.

Υλικά (για 2 άτομα)

- 4 φρέσκα καλαμαράκια
- 150γρ ρύζι
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο ξύδι
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο - αλάτι, αρκετό πιπέρι, πάπρικα
- λίγο τζίντζερ
- 2 λεμόνια, το χυμό τους - λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε με νερό και λίγο ξύδι, για 10 λεπτά περίπου.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και έπειτα από και μετά από 5 λεπτά τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το σκόρδο λιωμένο και το τζίντζερ, και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
4. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ελάχιστο λάδι και ανακατεύουμε.
5. Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.