Αυτά τα σνακ θα τρως το βράδυ για να μην παχύνεις

Πατούλια Κατερίνα
Αυτά τα σνακ θα τρως το βράδυ για να μην παχύνεις

Μυστικά και προτάσεις για ένα ελαφρύ βραδινό. Πόσες θερμίδες πρέπει να έχει; 

Το βραδινό δεν είναι ένα ανεξάρτητο γεύμα, αλλά αποτελεί μέρος της υπόλοιπης ημέρας. Καλό είναι να είναι ελαφρύ, καθώς συνήθως δεν έχεις δραστηριότητα μετά και σίγουρα δε θέλεις να επιβαρύνεις και το στομάχι σου. Το ισοζύγιο μιας ημέρας προκύπτει από το άθροισμα των τροφών και με δεδομένο πως το βραδινό είναι το τελευταίο γεύμα, δεν υπάρχει ο χρόνος για να κάνεις διορθωτικές κινήσεις στη συνέχεια. Πρόκειται ακόμη, για το γεύμα αχίλλειο πτέρνα για τον περισσότερο κόσμο, καθώς είναι το γεύμα επιβράβευση/ εκτόνωση/ ξεκούραση κλπ.

«Το ιδανικό σενάριο είναι να εξετάζεις κάθε φορά τι έχεις καταναλώσει την υπόλοιπη ημέρα και έπειτα να αποφασίζεις τι θα φας για βραδινό. Επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να σου φαίνεται περίπλοκο, πάγια είναι καλύτερο να καταναλώσεις κάποια άπαχη πρωτεΐνη παρά το εύκολο και συνηθισμένο σου τοστάκι», τονίζει η Κλειώ Δημητριάδου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

marion michele 449741 unsplash

Η πρωτεΐνη θα ενισχύσει τις καύσεις σου και θα σε χορτάσει περισσότερο και για περισσότερη ώρα. Οι συνηθισμένες υπερβολές εξάλλου, στη γυναικεία διατροφή, γίνονται στην υπερκατανάλωση υδατανθράκων, οπότε μια πηγή πρωτεΐνης θα επιφέρει την αναγκαία ισορροπία.

Μιλώντας για τη μέση γυναίκα που πρέπει να καταναλώσει περίπου 1800 θερμίδες για να συντηρήσει το βάρος της, το βραδινό θα πρέπει να σου δίνει περίπου 500 θερμίδες.

Καλές λύσεις είναι οι εξής!