5 ενδείξεις πως κάνεις λάθος δίαιτα

Πατούλια Κατερίνα
5 ενδείξεις πως κάνεις λάθος δίαιτα

Και δίαιτα ξεκίνησες και κιλά δεν χάνεις και κάτι πάει στραβά

Έχεις μπει σε πλάνο διατροφής μετά το καλοκαίρι, τα κάνεις όλα σωστά (θεωρείς τουλάχιστον) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσες. Βρε μήπως κάνεις κάτι λάθος; Μήπως κάνεις την λάθος διατροφή και δίαιτα;

Ζητήσαμε από την ειδικό Κλειώ Δημητριάδου να μας πει μερικές ενδείξεις για να πιστοποιήσουμε το αν τελικά ακολουθούμε τον λανθασμένο διατροφικό δρόμο. Ιδού.

Νιώθεις φουσκωμένη ή ακόμα και πολύ χορτάτη. Αν μάλιστα δεν βλέπεις και το αποτέλεσμα που θες, κάτι πάει στραβά.

Δεν έχεις καθόλου ενέργεια. Ο σκοπός της σωστής δίαιτας, είναι να σου παρέχει τα σωστά συστατικά για να συνεχίζεις κανονικά την καθημερινότητά σου και μάλιστα να νιώθεις περισσότερο ανάλαφρη κι όχι να νιώθεις πως δεν έχεις καθόλου ενέργεια για να τα βγάλεις πέρα την υπόλοιπη ημέρα.

Δεν απολαμβάνεις καθόλου και κανένα από τα γεύματα που περιέχει η δίαιτα που κάνεις. Η διατροφή πρέπει να είναι και απολαυστική, τουλάχιστον με βάση τις δικές σου προτιμήσεις. Αν δεν παίρνεις καθόλου ευχαρίστηση, τότε λογικά δε σου ταιριάζει το πρόγραμμα που ακολουθείς.

Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει ολόκληρες ομάδες τροφίμων κι ενώ είσαι κατά τα άλλα υγιής. Σε μια δίαιτα πρέπει να περιέχονται τα πάντα. Το να μην τρως καθόλου φρούτα ή καθόλου δημητριακά δεν έχει κανένα νόημα όπως και το να κόψεις τα γαλακτοκομικά επειδή το έκανε η Xι διάσημη.

Ανυπομονείς να τελειώσει! Η δίαιτα δεν είναι ούτε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως βασανιστήριο. Αν πιέζεσαι υπερβολικά τότε αυτό ίσως επιφέρει σταδιακά τα αντίθετα αποτελέσματα, μιας και όταν φτάσεις στον τελικό σκοπό (αν τα καταφέρεις δηλαδή) θα πέσεις και πάλι στην παγίδα της κακής συνολικής διατροφής, παίρνοντας πίσω ό,τι έχασες με κόπο.

Ευχαριστούμε πολύ την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, https://www.instagram.com/kliodim