10 γρήγορα snacks που μπορείς να πάρεις στο γραφείο

Πατούλια Κατερίνα
10 γρήγορα snacks που μπορείς να πάρεις στο γραφείο

Για εσένα που ξεκίνησες διατροφή, πάρε αυτά τα σνακ για το γραφείο

Είναι η εποχή που ξεκινάς την διατροφή της νέας χρονιάς με στόχο να βγεις το καλοκαίρι με κορμί σαν της Zedaya. Είναι επίσης η εποχή που επιστρέφεις στο γραφείο με βαριά καρδιά και πεινασμένη κοιλιά. Είναι όμως και η εποχή που μπορείς να επενδύσεις σε υγιεινά σνακ που θα σου δώσουν ενέργεια, θα σε χορτάσουν και θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σου.



Ιδού δέκα επιλογές για υγιεινά σνακ στο γραφείο που θα φτιάξεις γρήγορα και χωρίς κόπο.

  1. Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα:

Αν τηρήσεις το μέτρο στον αριθμό και τον συνδυασμό που θα κάνεις, θα πάρεις καλά λιπαρά και πρωτεΐνη αλλά και φυτικές ίνες που θα σε κρατήσουν χορτάτη.

  1. Ποπ κορν

Ιδανικά ανάλατο, θα σε γεμίσει φυτικές ίνες και αν δεν βάλεις βούτυρο μιλάμε για ένα άκακο σνακ που θα σου δώσει 62 θερμίδες στις 2 κούπες (16 γραμμάρια περίπου).

  1. Γιαούρτι στραγγιστό:

Μεταφέρεται πανεύκολα, έχει μπόλικη πρωτεΐνη και λίγες θερμίδες.

  1. Τυρί κότατζ και φρούτα

Μισή κούπα κότατζ θα σου δώσει 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 80 θερμίδες.

  1. Μπουκιές μαύρης σοκολάτας με ξηρούς καρπούς
  2. Μάφινς αυγού αντί για την παραδοσιακή ομελέτα. Μεταφέρονται εύκολα, μπορείς ψιλοκόψεις και να βάλεις λαχανικά και να τα ξαναζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Μανταρίνια και αμύγδαλα. Φανταστικός συνδυασμός για να πάρεις καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, άσε που ένα μανταρίνι θα σου δώσει περίπου το 60%της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C που χρειάζεσαι.
  4. Ρολάκια τυριού με γαλοπούλα: Η γαλοπούλα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και το τυρί πλούσιο σε βιταμίνη D θα σε γεμίσει ενέργεια.
  5. Φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο: Και φυτικές ίνες και καλά λιπαρά κι εσύ χορτάτη για περισσότερο.
  6. Σφιχτό βραστό αυγό: Μεταφέρεται πανεύκολα, είναι γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία και ταιριάζει τέλεια και με αφοκάντο.