Αδυνάτισμα: Τα ναι και τα όχι του καλοκαιριού

Πατούλια Κατερίνα
Αδυνάτισμα: Τα ναι και τα όχι του καλοκαιριού

Τελικά πρέπει να ζυγίζεσαι το καλοκαίρι;

Διακοπές, ήλιος, θάλασσα, το bikini body που ονειρευόσουν ή μήπως όχι; Μήπως ακόμα κάνεις διατροφή; Τελικά, πρέπει να ζυγίζεσαι τώρα που θα πας διακοπές; Πρέπει να σπάσεις τη διατροφή; Η ειδικός εξηγεί τα ναι και τα όχι του αδυνατίσματος το καλοκαίρι.

☑️ Θα επιλέξω μια φυσιολογική και ισορροπημένη διατροφή που θα μου δώσει ενέργεια και θα με κάνει να αισθανθώ καλύτερα. Θα κάνω μικρές αλλαγές τις οποίες θα είμαι διατεθειμένη να ακολουθήσω και στην συνέχεια και θα ταιριάζουν στην καθημερινότητά μου

❌ Δε θα ακολουθήσω μια εξαντλητική δίαιτα που θα καταστρέψει το μεταβολισμό μου και θα μου χαλάσει τη διάθεση. Ούτε θα εξαντλήσω τον εαυτό μου με υπερβολικές ασιτίες που μόλις βγω στην παραλία θα οδηγήσουν σε σίγουρη υπερφαγία και επαναπρόσληψη όλων των κιλών που έχασα.

☑️ Θα αρχίσω να παρατηρώ τα καλά μου σημεία και θα περιποιούμαι το σώμα μου με αγάπη. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε κάτι αν δεν το αγαπήσουμε.

❌ Δε θα πάθω εμμονή με κάθε βουλίτσα κυτταρίτιδας που βλέπω στον καθρέφτη. Δε θα κοιτάζω διαρκώς τις ατέλειές μου, ούτε θα εστιάζω στα σημεία που με ενοχλούν.

☑️ Μια ενδεικτική μέτρηση μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Είμαι πολύ πιο σημαντικός/η από κάποιους αριθμούς.

❌ Δε θα μετριέμαι συνέχεια. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να ζυγίζομαι 3 φορές τη μέρα και να μετράω πόντους καθημερινά.

☑️ Θα επιλέξω κάποια φυσική δραστηριότητα που να με ευχαριστεί ώστε να έχω πιθανότητες να τη συνεχίσω και μετά το καλοκαίρι. Θα κάνω κάτι που να μου αρέσει, για να μπορέσω να το απολαύσω και να αφήσω τον οργανισμό μου να παράγει τις ενδορφίνες που θα μου ανεβάσουν τη διάθεση. Θα ακούω πάντα το σώμα μου.

❌ Δε θα ξεκινήσω κάποια καταναγκαστική γυμναστική ή κάποια άσκηση που μου φαίνεται βαρετή μόνο επειδή πρέπει. Δε θα φέρω τον εαυτό μου στα όριά του.

☑️ Θα στοχεύσω στην καλύτερη εκδοχή του δικού μου εαυτού σε αυτή τη φάση της ζωής μου και θα σκέφτομαι πως είμαι μοναδικός/ή!

❌ Θα σταματήσω να στοχεύω σε ένα σώμα που είδα σε ένα περιοδικό και θα πάψω να συγκρίνομαι με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα ή με το πώς ήμουν πριν από 5 χρόνια.

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com