Αυτή η δίαιτα θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος σύμφωνα με τους ειδικούς

Αυτή η δίαιτα θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι ειδικοί μίλησαν!

Aν προσπάθησες εν μέσω καραντίνας Α και Β να χάσεις βάρος αλλά η ζυγαριά είναι όσο κολλημένος είναι ο μεταβολισμός σου, οι ειδικοί φαίνεται να έχουν βρει την αιτία του κακού μεταβολισμού.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association, αποκαλύπτει πως μια διατροφή vegan και χαμηλή σε λιπαρά βοήθησε υπέρβαρους ενήλικες να καίνε 19% παραπάνω λίπος σε μόλις 16 εβδομάδες.

Μια ομάδα επιστημόνων με υπεύθυνη τη Hana Kahleova, ήξερε ήδη πως μια διατροφή χωρίς ζωική πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει τους ενήλικες να χάσουν βάρος. Οπότε, οι μελετητές πήραν το δεδομένο αυτό και το εξερεύνησαν παραπάνω.

Έτσι συγκέντρωσαν 3000 ενήλικες που ήθελαν να χάσουν βάρος και επέλεξαν 244 άτομα από τα οποία τα 211 ήταν γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 54 χρόνια. Όλοι ήταν υπέρβαροι χωρίς ιστορικό διαβήτη ή άλλου νοσήματος.

Για τις επόμενες 16 εβδομάδες, οι μισοί συμμετέχοντες ακολουθούσαν μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά, vegan και χωρίς όριο θερμίδες που είχε σύσταση σε 75% υδατάνθρακες, 15% πρωτεΐνη και 10% λιπαρά. Οι υπόλοιποι δεν έκαναν κάποια αλλαγή στη διατροφή τους.

Μετά τις 16 εβδομάδες, μετρήθηκε το βάρος, η σύσταση σώματος και τα επίπεδα χοληστερόλης μαζί με άλλους μεταβολικούς δείκτες, όπως το πόσες θερμίδες καίει ένα άτομο μετά την κατανάλωση γεύματος.

Βρέθηκε λοιπόν πως οι ακόλουθοι της vegan διατροφής έχασαν κατά μέσο όρο 6,5 κιλά και βελτίωσαν την καύση θερμίδων κατά 19%.
Παράλληλα, οι ειδικοί κατέγραψαν σημαντική μείωση του λίπους, ειδικά στην κοιλιά, μείωση της ινσουλίνης, χαμηλότερη κακή χοληστερόλη. Και στα δύο γκρουπ, οι συμμετέχοντες βεβαίωσαν πως κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες και ασκήθηκαν περισσότερο.



f