Όλα όσα πρέπει να αποφύγεις αν θες να ακολουθήσεις τη χορτοφαγική διατροφή

Όλα όσα πρέπει να αποφύγεις αν θες να ακολουθήσεις τη χορτοφαγική διατροφή

Βρήκαμε τις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσεις ως vegan.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την χορτοφαγική διατροφή και στην ολική χορτοφαγία (vegan). Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να ακολουθήσεις μια δίαιτα vegan, συμπεριλαμβανομένων των ηθικών, υγειονομικών ή περιβαλλοντικών ανησυχιών. Όπως ίσως γνωρίζεις, οι ολικοί χορτοφάγοι αποφεύγουν αυστηρά την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Την ώρα που αρκετές από τις τροφές που πρέπει να μην τρως ως vegan είναι προφανείς, θα συναντήσεις μερικές ακόμη στη λίστα που μπορεί να σε εκπλήξουν. Επιπλέον, δεν είναι όλα τα χορτοφαγικά τρόφιμα θρεπτικά για τον οργανισμό και αρκετά καλό είναι να αποφεύγονται.

Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να βρούμε και να συγκεντρώσουμε όλα τα τρόφιμα και συστατικά που δεν πρέπει να καταναλώνεις σε μια δίαιτα vegan.Οι ειδικοί θεωρούν πως η χορτοφαγία αποτελεί μια πολύ υγιεινή επιλογή διατροφής αρκεί να είναι σωστά σχεδιασμένη (ιδανικά εξατομικευμένη) προκειμένου να προσφέρει στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Πριν αποφασίσεις λοιπόν να ακολουθήσεις την χορτοφαγική διατροφή, φρόντισε να πάρεις τη γνώμη ενός κλινικού διαιτολόγου.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις όλες τις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις όσο βρίσκεσαι σε ολική χορτοφαγία.

Δες επίσης: 5 πρωινά γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη για να μην τρως κάθε μέρα αυγά