Πότε πρέπει να πίνεις τον πρώτο και τον τελευταίο καφέ της ημέρας;

Πότε πρέπει να πίνεις τον πρώτο και τον τελευταίο καφέ της ημέρας;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Για τις περισσότερες από εμάς η καφεΐνη αποτελεί τρόπος ζωής και αναγκαία συνήθεια στην καθημερινή μας ρουτίνα. Σύμφωνα με την Science Direct, περισσότερο από 85% του πληθυσμού πίνει καφέ σε καθημερινή βάση με τους περισσότερους να στηρίζουν το cafe της γειτονιάς τους. Ο καφές είναι αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που θέλουμε όταν ανοίγουμε τα μάτια μας και πριν ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες για το γραφείο.

Μπορεί μέχρι σήμερα να τον καταναλώνουμε τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι το καλύτερο για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα αναφέρουν πως πρέπει να πίνουμε τον πρώτο καφέ λίγες ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα. Η κατανάλωση καφεΐνης νωρίς το πρωί αποδεικνύεται ότι δημιουργεί έντονη νευρικότητα.

Στην ερώτηση πότε πρέπει να πίνουμε τον τελευταίο καφέ της ημέρας οι ειδικοί απαντούν: Όλα έχουν να κάνουν με το πώς αντιδρά κάθε άτομο στην ουσία. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετική ταχύτητα με την οποία μεταβολίζει την καφεΐνη. Μην ξεχνάς πως η καφεΐνη αποτελεί διεγερτικό και θεωρείται φάρμακο επειδή διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η χρήση καφεΐνης, ειδικά σε ποτά όπως τσάι, καφές ή ενεργειακά ποτά, παρακινεί τον εγκέφαλο, βοηθώντας να παραμείνεις σε εγρήγορση περισσότερες ώρες. Ωστόσο μεγάλο ποσοστό καταλήγει να έχει εξάρτηση.

Σύμφωνα με το Huffington Post, το δημοφιλές διεγερτικό έχει υψηλές ποσότητες θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών. Μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και της νόσου του Alzheimer αλλά η κατανάλωση πρέπει πάντα να γίνεται σε λογικά πλαίσια.

Δες επίσης: 25 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να κόψεις θερμίδες

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com