Γιατί δεν σου πετυχαίνουν τα pancakes; Τα επτά μυστικά της επιτυχίας

Γιατί δεν σου πετυχαίνουν τα pancakes; Τα επτά μυστικά της επιτυχίας

Βρήκαμε τα καλύτερα tips.

Τα pancakes είναι μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων. Αποτελούν αγαπημένη επιλογή για τα πρωινά μας, σαν brunch του Σαββατοκύριακου ή για κάθε φορά που θες να φας κάτι γλυκό και νόστιμο. Γίνονται εύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά με υλικά που οι περισσότερες έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας. Οι παραλλαγές τους είναι πολλές και όλες εξίσου νόστιμες.

Μεταξύ μας ποια θα έλεγε όχι σε μαλακά pancakes με σοκολάτα, μπανάνα. μπισκότο, φράουλες και διάφορα άλλα toppings; Σίγουρα καμία! Μπορεί στο περίπου να γνωρίζουμε όλες τον τρόπο παρασκευή τους ωστόσο υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που θα οδηγήσουν στην απόλυτη επιτυχία και γεύση. Εμείς σήμερα βρήκαμε και συγκεντρώσαμε για εσένα 7 tips για να σου πετυχαίνουν πάντα τα pancakes χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

1) Προσοχή στο baking powder. Έλεγξε εάν είναι ανοιγμένο εδώ και αρκετό καιρό και προτίμησε μια κλειστή συσκευασία. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και τη σύσταση του μείγματος.

2) Ανακάτεψε πρώτα όλα τα στερεά υλικά μεταξύ τους πριν προσθέσεις οποιοδήποτε υγρό για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους σβώλους.

3) Μην ανακατεύεις υπερβολικά. Σιγουρέψου πως έχεις ένα ομειογενές μείγμα και στη συνέχεια άφησέ το για λίγα λεπτά στην άκρη πριν το ρίξεις στο τηγάνι.

4) Άφησε το μείγμα να κάτσει για λίγα λεπτά πριν ψήσεις τα pancakes. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να γίνουν πιο αφράτα και μαλακά.

5) Προτίμησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχεις ρίξει λίγο βούτυρο ή λάδι.

6) Καθάρισε σχολαστικά το τηγάνι μετά από κάθε τηγανιά. Διαφορετικά κινδυνεύεις με το να απορροφήσουν υπολείμματα τα επόμενα pancakes σου και σαν αποτέλεσμα να έχουν περίεργη γεύση.

7) Έχε τα μάτια σου στο τηγάνι για όση ώρα φτιάχνεις τα pancakes. Κάθε μερίδα χρειάζεται το δικό της χρόνο ψησίματος.

Δες επίσης: 5 τροφές που πρέπει ν' αποφεύγεις όταν νιώθεις αγχωμένη

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com