Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις δίαιτα για να φανεί το αποτέλεσμα

Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις δίαιτα για να φανεί το αποτέλεσμα

Όλα όσα πρέπει να περιμένεις.

Οι περισσότερες από εμάς έχουν μπει στη διαδικασία απώλειας βάρους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ο χρόνος που απαιτείται για να δεις ορατά αποτελέσματα διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο. Πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τωρινού σου βάρους και του διατροφολογίου σου, παίζουν σημαντικό ρόλο για τη μεγάλη αλλαγή. Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των γυναικών έχει αισθητά αποτελέσματα σε μία έως δύο εβδομάδες όταν τηρεί πιστά το πλάνο διατροφής.

Υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα δεις τα αποτελέσματα της άσκησης και της διατροφής στο σώμα σου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σχετικά με το πόσο σύντομα θα δεις μείωση στον αριθμό της ζυγαριάς. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Το αρχικό σου βάρος θα επηρεάσει το πόσο άμεσα θα έχεις την πρώτη μείωση κιλών αφού όσο μεγαλύτερος είναι ο ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), τόσο πιο άμεση θα είναι η απώλεια λίπους.

Ο σημαντικός περιορισμός των υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη απώλεια νερού. Το σώμα σου χρειάζεται νερό για την αποθήκευση των υδατανθράκων. Όταν εσύ μειώνεις σημαντικά την πρόσληψη, χάνεις όλο το νερό που χρειάζεται για την αποθήκευσή τους. Η απώλεια υγρών σε βοηθά να ξεπρηστείς ωστόσο συχνά η ποσότητα σωματικού λίπους δεν έχει αλλάξει.

Αρκετοί άνθρωποι υπολογίζουν την απώλεια κιλών σύμφωνα με το μέγεθος των ρούχων τους. Για να χωρέσεις σε ένα μικρότερου μεγέθους παντελόνι πρέπει να χάσεις περίπου 2-4 εκατοστά από την μέση και την περιφέρεια. Σύμφωνα με έρευνες η πλειοψηφία όσων ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής για απώλεια κιλών βλέπει διαφορά συνήθως την δεύτερη εβδομάδα. Μην ξεχνάς να είσαι συνεπής και υπομονετική αν θες άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου και πάνω απ'όλα χωρίς να κινδυνέψει η υγεία σου.

Δες επίσης: Βιταμίνη D: Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη συμπληρωμάτων (εικόνες)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com