H διατροφή και η άσκηση που ακολουθούσε η Marilyn Monroe δεν ήταν τελικά οι αναμενόμενες

H διατροφή και η άσκηση που ακολουθούσε η Marilyn Monroe δεν ήταν τελικά οι αναμενόμενες

Τι είχε αποκαλύψει η ίδια η star για το καθημερινό της πρόγραμμα.

 

Η επερχόμενη βιογραφική ταινία της Marilyn Monroe, στο Netflix είναι η τέλεια δικαιολογία για να μάθουμε το παρελθόν του μεγάλου θρύλου του Χόλυγουντ πέρα ​​από την υπερ-σεξουαλική δημόσια εικόνα της.

Λίγο μετά το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη, η Norma Jeane (όπως ήταν το πραγματικό της όνομα) είχε μιλήσει για τις καθημερινές προπονήσεις της στο τεύχος Σεπτεμβρίου του 1952 του -τώρα ανενεργού περιοδικού- Pageant.

«Ειλικρινά, δεν θεωρούσα ποτέ πως είμαι κάτι ιδιαίτερα εξαιρετικό», είχε δηλώσει προσθέτοντας ότι « δεν νοιαζόταν ποτέ για τα αθλήματα και δεν είχε καμία επιθυμία να παίζει τένις, να κολυμπά ή να παίζει γκολφ».

Η Merilyn είχε πει: «Ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι ασκήσεις. Τώρα αφιερώνω τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε πρωί κάνοντας λίγα βάρη. Έχω αναπτύξει τις δικές μου ασκήσεις, για τους μυς που θέλω να γυμνάσω, και ξέρω ότι είναι σωστοί για μένα, γιατί μπορώ να τους νιώσω καθώς ασκούμαι», είχε πει.

merilyn2

Ποιο ήταν όμως το πρώτο πράγμα που έκανε μετά από το βούρτσισμα των δοντιών της και το πλύσιμο του προσώπου της; Η μεγάλη star είχε πει: «Ξαπλώνω στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι μου και ξεκινώ την πρώτη μου άσκηση. Πρόκειται για μια απλή ρουτίνα αποτοξίνωσης που συνίσταται στην ανύψωση βάρους πέντε κιλών με τα χέρια μου, ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. Το κάνω αυτό 15 φορές σε αργό ρυθμό. Επαναλαμβάνω την άσκηση άλλες 15 φορές. Στη συνέχεια, με τα χέρια μου σε γωνία 45 μοιρών από το πάτωμα, μετακινώ τα βάρη μου σε κύκλους μέχρι να κουραστώ».

Όσον αφορά τη διατροφή της, ωστόσο, η ρουτίνα ήταν μάλλον το μεγάλο της μυστικό. «Μου έχουν πει ότι οι διατροφικές μου συνήθειες είναι απολύτως περίεργες, αλλά δεν το πιστεύω. Πριν πάρω το πρωινό μου ντους, αρχίζω να ζεσταίνω ένα φλιτζάνι γάλα. Όταν είναι ζεστό, σπάω μέσα του δύο ωμά αυγά, τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και τα πίνω ενώ ντύνομαι. Συνεχίζω μ' ένα συμπλήρωμα διατροφής από πολυβιταμίνες. Αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός θα μπορούσε να συστήσει ένα πιο θρεπτικό πρωινό για ένα εργαζόμενο κορίτσι», είχε πει συγκεκριμένα στη συνέντευξη.

Όσο για το δείπνο της; «Κάθε βράδυ σταματάω στην αγορά κοντά στο ξενοδοχείο μου και αγοράζω μια μπριζόλα ή λίγο συκώτι, το οποίο ψήνω στον ηλεκτρικό φούρνο στο δωμάτιό μου. Συνήθως τρώω 4-5 ωμά καρότα με το κρέας μου, και αυτό είναι όλο. Ποτέ δεν βαριέμαι να τρώω ωμά τα καρότα…».



Και ποιο ήταν το μυστικό της ευεξίας της; Ο ύπνος ήταν η πραγματική της προτεραιότητα. «Από τη φύση μου, υποθέτω ότι έχω μια διάθεση για να ξεκουράζομαι. Μισώ να κάνω πράγματα σε μια βιαστική, τεταμένη ατμόσφαιρα και είναι σχεδόν αδύνατο για μένα να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί. Την Κυριακή, που είναι μια μέρα απόλυτης χαλάρωσης, μερικές φορές χρειάζομαι δύο ώρες για να ξυπνήσω, απολαμβάνοντας κάθε τελευταία στιγμή στα σκεπάσματά μου. Ανάλογα με τις δραστηριότητές μου, κοιμάμαι από 5-10 ώρες κάθε βράδυ. Κοιμάμαι σε ένα πολύ μεγάλο μονό κρεβάτι και χρησιμοποιώ μόνο ένα βαρύ πάπλωμα, χειμώνα-καλοκαίρι. Ποτέ δεν μπόρεσα να φορέσω πιτζάμες ή νυχτικά. Μ΄ ενοχλούν τον ύπνο μου. Κοιμάμαι μόνο με το άρωμά μου, το Chanel No 5», είχε πει!