Θέλεις ν' απολαμβάνεις τον ύπνο σου; Φάε φυστικοβούτυρο για να το πετύχεις

Θέλεις ν' απολαμβάνεις τον ύπνο σου; Φάε φυστικοβούτυρο για να το πετύχεις

Τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο για να αγαπάμε το φυστικοβούτυρο.

Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα αϋπνίας, μια είναι η λύση και όχι, δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι. Δεν θα σου πούμε να κατευθυνθείς στο ντουλάπι με τα φάρμακά αλλά κάνε μια στάση πρώτα στην κουζίνα σου.

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα - και ευτυχώς για όλους όσους αγαπούν το φιστίκι- το φυστικοβούτυρο είναι ένα από αυτά. Γιατί; Τα φιστίκια περιέχουν τρυπτοφάνη, το ίδιο αμινοξύ που υπάρχει στις γαλοπούλες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια μικρή κουταλιά φυστικοβούτυρο στο ψωμί σου είναι το τέλειο σνακ πριν τον ύπνο. Ο εγκέφαλος στην πραγματικότητα μετατρέπει την τρυπτοφάνη σε μελατονίνη - την οποία μπορούμε να βρούμε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς - καθώς και σε σεροτονίνη.

FISTIKOVOUTIRO4

Για να έχεις τη μέγιστη επίδραση της τρυπτοφάνης στο φυστικοβούτυρο, αναζητήσε ένα παραδοσιακό φυστικοβούτυρο χωρίς προσμίξεις άλλων συνθετικών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδατάνθρακες καθιστούν την τρυπτοφάνη πιο εύκολα διαθέσιμη στον εγκέφαλο. Μπορείς να επιλέξεις ψωμί ολικής αλέσεως και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη για ένα υγιεινό σνακ πριν από τον ύπνο.

Η κατανάλωση φυστικοβούτυρου πριν πέσεις στο κρεβάτι βοηθά στην αποκατάσταση των μυών σου

Άλλος ένας εξαιρετικός λόγος για να εντάξεις το φυστικοβούτυρο στην καθημερινή σου συνήθεια πριν τον ύπνο. Η πρωτεΐνη που περιέχει βοηθά στην αποκατάσταση των μυών σου. Υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά σε αυτό το βούτυρο που αναζωογονούν τους μύες και αποτρέπουν τη διάσπασή τους.