Πώς θα επωφεληθείς από τις ιδιότητες της μελιτζάνας - Όλα τα οφέλη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα επωφεληθείς από τις ιδιότητες της μελιτζάνας - Όλα τα οφέλη

Είναι νόστιμη και μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές, διαφορετικές συνταγές.

Η μελιτζάνα είναι εδώ και χρόνια ένα μοναδικά αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, το οποίο συναντάμε σε πολλές συνταγές της Ελληνικής κουζίνας. Καλλιεργείται σε ένα ευρύ φάσμα σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Η πιο συνηθισμένη ποικιλία στις ΗΠΑ είναι η μελιτζάνα globe, η οποία είναι σκούρα μωβ και οβάλ.

Χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε νερό, η μελιτζάνα είναι πλούσια σε γεύση αλλά έχει ελάχιστες θερμίδες. Έτσι, γίνεται το ιδανικό λαχανικό για περιόδους δίαιτας ή διατροφής. Μπορεί να μαγειρευτεί με αρκετούς τρόπους (ψητή, βραστή, στο φούρνο) και να ολοκληρώσει γευστικά το κυρίως γεύμα σου.

Γυμνάζεσαι αρκετά; Δες πόση πρωτεΐνη πρέπει να τρως μετά από κάθε προπόνηση (video)



Όλα τα οφέλη της μελιτζάνας για τον οργανισμό

  • Οι μελιτζάνες περιέχουν φλαβονοειδή τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και διεγείρουν την αύξηση της καλής. Και οι δύο αυτές ιδιότητες είναι πάρα πολύ σημαντικές για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
  • Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνη Β3, η μελιτζάνα βοηθά τη διέγερση την ανάπτυξης των μαλλιών.
  • Ο σίδηρος ο οποίος βρίσκεται στη μελιτζάνα, είναι κάτι παραπάνω από αρκετός για να αποφευχθεί και να αντιμετωπιστεί η αναιμία.
  • Διατηρεί τον εγκέφαλό σου ελεύθερο από τοξίνες και αυξάνει τη ροή του αίματος προς αυτόν, κάτι το οποίο διεγείρει την καλή μνήμη και την αναλυτική ικανότητα.
  • Η μελιτζάνα θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσεις τις ελεύθερες ρίζες.Προστατεύει τα κύτταρά σου επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης. Δρα επίσης ως καθαριστικό, βοηθώντας την εξουδετέρωση μεγάλων ποσοτήτων τοξινών από τον οργανισμό.

100γρ μελιτζάνες σου παρέχουν:

35 θερμίδες
1 γραμμάριο πρωτεΐνης
2 γραμμάρια λίπους
9 γραμμάρια υδατάνθρακα
2 γραμμάρια φυτικών ινών
3 γραμμάρια ζάχαρη

https://www.instagram.com/p/CAdZKvtDhKB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτή είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή σοκολάτα (video)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com