Ιώσεις: 7 ροφήματα που θα κάνουν καλό στον οργανισμό σου

Μαρία Ροδίτη
Ιώσεις: 7 ροφήματα που θα κάνουν καλό στον οργανισμό σου

Κρύωσες ή νιώθεις το κρυολόγημα να έρχεται; Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου ASAP!

Φτάσαμε κιόλας στα μέσα Σεπτέμβρη και ήδη ο καιρός έχει αρχίσει να κάνει… τα δικά του. Θυμήσου! Πριν μερικές μέρες είχε πολλή ψύχρα, βγάλαμε από την ντουλάπα το jean μπουφάν, ενώ τώρα έχει πάλι ζέστη και ανοίγουμε πού και πού το air condition.

Και κάπως έτσι δημιουργείται το ιδανικό «περιβάλλον» για να κάνουν την εμφάνισή τους οι ιώσεις και τα κρυολογήματα του φθινοπώρου!

15 τροφές για να αναρρώσεις από ιώσεις του φθινοπώρου

Τι να προσέξεις

Το φθινόπωρο είναι η πιο επίφοβη εποχή να κρυώσεις. Αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Και ειδικά αυτό το φθινόπωρο, που έχουμε στα πόδια μας και τον Covid-19, θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτική.

Όχι τίποτα άλλο… Για να μην πανικοβληθείς άδικα και αγχωθείς. Προστάτευσε, λοιπόν, τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου έχοντας πάντα ένα λεπτό πανωφόρι μαζί σου, αλλά και καταναλώνοντας ροφήματα, που θωρακίζουν τον οργανισμό.

https://www.instagram.com/p/CTG1nzUBxve/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποια είναι αυτά; Θα τα μάθεις ευθύς αμέσως!

Τα ροφήματα που θα σε σώσουν

#1 Νερό

Αν ο οργανισμός σου δεν είναι καλά ενυδατωμένος, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε και στο πιο απλό κρυολόγημα. Φρόντισε, λοιπόν, να πίνεις 8-10 ποτήρια ημερησίως. Το μπουκαλάκι με το νερό σου… πάντα δίπλα σου!

#2 Φυσικός χυμός πορτοκάλι

Είναι full σε βιταμίνη C και για την ακρίβεια ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού περιέχει το 138% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C.

Και κάτι ακόμα… Μελέτες δείχνουν ότι η επάρκεια του οργανισμού σε βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης.



#3 Smoothie με μούρα

Τα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C (θυμήσου όσα λέγαμε παραπάνω), οπότε ένα smoothie την ημέρα… είναι ικανό τον γιατρό να κάνει πέρα.

Εκτός από βιταμίνη C, όμως, τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύουν από διάφορες ασθένειες, ενώ μπορούν να καταπολεμήσουν και το οξειδωτικό στρες.

via GIPHY

#4 Ρόφημα ginger

Όλοι μας όταν αρρωσταίνουμε το ρίχνουμε… στο τσάι. Ποιο τσάι, όμως, είναι το καταλληλότερο; Το ginger tea.

Κι αυτό, γιατί ενυδατώνει άμεσα, καταπραΰνει τον πονόλαιμο, απαλύνει τη ρινική συμφόρηση, διευκολύνει την πέψη και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μη φύγεις! Δες κι άλλα ροφήματα στην gallery!