Πώς θα καταφέρεις να κάνεις την καθημερινή αποτοξίνωση μέρος της ζωής σου

Παυλίνα Μητροφάνη
Πώς θα καταφέρεις να κάνεις την καθημερινή αποτοξίνωση μέρος της ζωής σου

5 τρόποι για να μπορέσεις εύκολα να μπεις σε πρόγραμμα για το καλό της υγείας σου!

Οι χυμοί πρωταγωνιστούν συνεχώς στα posts στο Instagram των αγαπημένων μας stars, πολλά πρωτοσέλιδα υπόσχονται συνταγές για αποτοξίνωση 3 ημερών ενώ ο αριθμός των διαφημίσεων που αφορούν την αποτοξίνωση έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους μετά από ένα Σαββατοκύριακο, από τις διακοπές ή πριν από ένα μεγάλο γεγονός.

Τι να 'ναι οι τοξίνες άραγε;

«Οι τοξίνες είναι τοξικά μόρια που μπορούν να προσληφθούν από το σώμα μέσω εξωτερικών πηγών», εξηγεί ο Δρ. Alejandro Junger, MD, καρδιολόγος με έδρα το LA, ιδρυτής και ιατρικός διευθυντής του προγράμματος Clean και συγγραφέας και «πατέρας της αποτοξίνωσης».

5 ασκήσεις για να κάνεις καθημερινά και να δεις με άλλο μάτι το σώμα σου

Εάν υπάρχει υπερβολική έκθεση σε τοξίνες, το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει αρκετά γρήγορα για να απαλλαγεί απ' όλα. Με άλλα λόγια, μια τριήμερη δίαιτα δεν είναι τρόπος αποτοξίνωσης. Αλλά μην ανησυχείς, έχω κάνει την έρευνα μου για σένα και παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει τρόπου με τους οποίους μπορεί να κάνεις την αποτοξίνωση μέρος της ζωής σου.

Καθημερινά λαχανικά και πράσινα

Καμία έκπληξη: Αυτό που τρως έχει σημασία. Αλλά δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) να κόψεις όλα αυτά που αγαπάς (ναι, εκείνα που κάνουν «κακό» στον οργανισμό σου αλλά είναι νόστιμα) γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση ή σε μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό. Αντ 'αυτού, επικεντρώσου στην προσθήκη περισσότερων φρούτων και λαχανικών που υποστηρίζουν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος. Ναι καλά κατάλαβες. Στην ουσία θα βάλεις στη ζωή σου την υγιεινή διατροφή.

https://www.instagram.com/p/CTkQ2Shs9hL

Τα φυλλώδη χόρτα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, οπότε προσπάθησε να προσθέσεις σε τουλάχιστον δύο γεύματα την ημέρα. Για παράδειγμα, μπορείς να προθέσεις σπανάκι σε μια ομελέτα, να ρίξεις λίγο λάχανο σε σάλτσα ζυμαρικών ή ακόμα όταν είσαι έξω με φίλους να παραγγείλεις και μια σαλάτα, αντί να φας μια pizza.

Αύξησε την ποσότητα νερού

«Πίνετε περισσότερο νερό και μείνετε ενυδατωμένοι, καθώς το νερό βοηθά τα νεφρά να αποβάλλουν τις τοξίνες πιο εύκολα», πρότεινε ο Δρ Chris Airey, MD, ο ιατρικός διευθυντής στο Optimale. Ένας από τους κύριους τρόπους για να απαλλαγείς από αυτές τις τοξίνες είναι μέσω των ούρων.

Επομένως, όχι μόνο η ενυδάτωση βοηθάει το νεφρό να ξεπλύνει τις τοξίνες, αλλά σε κάνει να ουρείς πιο συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι τις αποβάλλεις σε μεγαλύτερο βαθμό. (Ξέχασε τα τσάγια αποτοξίνωσης, τις σκόνες ή τους χυμούς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολύ νερό για να βοηθήσεις το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες).

water water

Επίλεξε βιολογικά προϊόντα

«Αγοράζοντας βιολογικά τρόφιμα, μπορείτε να αποφύγετε πολλά ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και άλλες ορμόνες που συμβάλλουν στα τοξικά απόβλητα», εξήγησε ο Δρ. M. Kara, MD, μακροχρόνιος γιατρός στην κλινική Cleveland και ιδρυτής της KaraMD.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Η άσκηση είναι ευεργετική για τη δύναμη, τη διάθεση και την ευημερία μας και βοηθάει επίσης στην καλή φυσική λειτουργία του σώματός μας. Η εφίδρωση είναι μια άλλη μορφή αποτοξίνωσης που το σώμα σου κάνει φυσικά από μόνο του.

«Η άσκηση προάγει τη λεμφική κυκλοφορία και τον ιδρώτα, και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος», εξηγεί ο Δρ Airey.

via GIPHY

Ναι , αυτό ακριβώς πρέπει ν'αλλάξεις!

Κάνε αλλαγές στο σπίτι σου

Εκτός από το να βοηθήσεις το σώμα σου να είναι υγιές συνολικά ώστε να μπορεί να λειτουργεί άριστα, μπορείς επίσης να κάνεις κάποιες αλλαγές για να αποφύγεις την έκθεση σε τοξίνες και να μειώσεις την ποσότητα αποτοξίνωσης που πρέπει να κάνει το σώμα σου.



Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μειώσεις την έκθεση στις τοξίνες, οπότε όλα έχουν να κάνουν με τον προσδιορισμό των συνηθειών που ταιριάζουν καλύτερα στον δικό σου τρόπο ζωής. Μερικά παραδείγματα: να φιλτράρεις τον αέρα του σπιτιού ή ξεκίνα να χρησιμοποιείς μη τοξικά καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης και προϊόντα καθαρισμού.