Εσύ κάνεις τη δίαιτα του τόνου; Ναι, αυτή που χάνεις κιλά!

Εσύ κάνεις τη δίαιτα του τόνου; Ναι, αυτή που χάνεις κιλά!

Είναι τελικα τόσο ασφαλής όσο πιστεύουμε; Τι λένε οι ειδικοί.

Η δίαιτα του τόνου- Τι είναι και πώς λειτουργεί

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλών θερμίδων, χαμηλών υδατανθράκων και υψηλών πρωτεϊνών που δημιουργήθηκε από τον bodybuilder Dave Draper. Καταναλώνεις κυρίως νερό και τόνο για τρεις ημέρες.

Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις στα γεύματά σου μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, φρούτα, πουλερικά και λαχανικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών πρέπει να είναι 40% πρωτεΐνη, 30% υδατάνθρακες και 30% λίπος.

Προσοχή: Ο τόνος πρέπει να είναι σκέτος, (χωρίς λάδι, μαγιονέζα, ξύδι ή μπαχαρικά) και στην σωστή ποσότητα για να σου προσφέρει 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να απογειώσουν το yin και το yang σου

via GIPHY

Όλοι οι λόγοι για να βάλεις τον τόνο στη διατροφή σου

Όταν καταναλώνεται με μέτρο, ο τόνος είναι μια υγιής πηγή πρωτεΐνης ενώ παράλληλα είναι χαμηλός σε θερμίδες. Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την καρδιά, τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Επιπλέον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό που παρέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις.



Τα μειονεκτήματα

Η δίαιτα του τόνου έχει σοβαρά μειονεκτήματα για τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του υπερβολικά χαμηλού αριθμού θερμίδων και του κινδύνου δηλητηρίασης από υδράργυρο. Ένας τόσο περιορισμός αριθμός θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του μεταβολισμού, απώλεια μυϊκής μάζας, ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και υπερβολική πείνα.

Ενώ η συγκεκριμένη δίαιτα προσφέρει γρήγορη απώλεια βάρους, δεν είναι μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη λύση. Στην πραγματικότητα, εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους, όπως η επιβράδυνση του μεταβολισμού σου, απώλεια μυϊκής μάζας και δηλητηρίαση από υδράργυρο. Για διαρκή αποτελέσματα, η καλύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με επαρκείς θερμίδες για να καλύψεις τις διατροφικές ανάγκες σου.



Τι θα φας για βραδινό; 3 συνταγές για εσένα που δεν έχεις χρόνο

Πηγή κεντρικής: unsplash.com