7 καλά κρυμμένα (διατροφικά) μυστικά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Τσακιρίδου Χριστίνα
7 καλά κρυμμένα (διατροφικά) μυστικά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Μικρά, καθημερινά tips που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στη ζυγαριά.

Eάν έχεις ξεκινήσει την προσπάθεια για να αδυνατίσεις, οφείλεις να γνωρίζεις πως τις περισσότερες φορές, οι πιο απλές κινήσεις είναι αυτές που μας δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Τι εννοούμε με αυτό; Δεν χρειάζεται να τρως εκλεπτυσμένα φαγητά αφού οι σωστοί συνδυασμοί τροφών θα σε βοηθήσουν να χάσεις το περιττό λίπος.

Την ίδια ώρα είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς μερικές μικρές αλλά ταυτόχρονα άκρως σημαντικές καθημερινές συνήθειες που ενισχύουν την απώλεια κιλών. Αν για παράδειγμα πίνεις τον καφέ σου με 5-6 κουταλιές ζάχαρη, μην περιμένεις να πετύχεις τον επιθυμητό διατροφικό στόχο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να προσδιορίσεις τις υπάρχουσες καθημερινές σου συνήθειες και να τις κάνεις όσο το δυνατόν πιο υγιεινές.

7 αποτελεσματικά tips για να χάσεις βάρος

via GIPHY

1) Πες ναι στο κλιματιστικό

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetes αναφέρει πως η χρήση του κλιματιστικού ή η μείωση της θερμοκρασίας τον χειμώνα μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το λίπος της κοιλιάς ενώ κοιμόμαστε.

2) Ο καφές όπως πρέπει να είναι

Ανεξάρτητα από το είδος καφέ που θα επιλέξεις, μη προσθέσεις ζάχαρη. Μπορείς να επιλέξεις στέβια ή ζαχαρίνη για να έχεις την επιθυμητή γεύση.

3) Μη βγάζεις τελείως τα λιπαρά από τη διατροφή σου

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συνιστούν να αποφεύγουμε αυστηρά τα τρόφιμα με 0% λιπαρά. Ιδανικά επίλεξε προϊόντα με χαμηλά ή 2% λιπαρά.

4) Βάλε στη ζωή σου τα κόκκινα φρούτα

Είναι τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους. Περιέχουν φλαβονοειδή, ενώσεις που μειώνουν τη δράση των γονιδίων που αποθηκεύουν λίπος στο σώμα.

5) Φόρεσε τζιν παντελόνι (ναι κι όμως!)

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που φορούσαν τζιν στη δουλειά έκαναν σχεδόν 500 περισσότερα βήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας από ό,τι έκαναν τις ημέρες που φορούσαν πιο επίσημα ρούχα.



6) Πολλά γεύματα

Τα συχνά, μικρά γεύματα βοηθούν τη λειτουργία του μεταβολισμού με αποτέλεσμα να χάνεις πιο εύκολα βάρος.

7) Προετοίμαζε έγκαιρα τα γεύματά σου

Ιδανικά μπορείς να μαγειρεύεις το βράδυ τα γεύματα της επόμενης ημέρας. Εάν έχεις υγιεινό φαγητό μαζί σου στη δουλειά είναι πολύ πιο πιθανό να αποφύγεις τους διατροφικούς πειρασμούς.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: