Ξέχνα τις θερμίδες! Μπορείς να απολαύσεις την Τσικνοπέμπτη χωρίς να το παρακάνεις

Μαρία Ροδίτη
Ξέχνα τις θερμίδες! Μπορείς να απολαύσεις την Τσικνοπέμπτη χωρίς να το παρακάνεις

Η διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου, μοιράζεται μαζί μας όλα τα χρήσιμα tips για να απολαύσουμε στο έπακρον την Τσικνοπέμπτη.

Και επιτέλους ήρθε αυτή η πολυπόθητη μέρα που πολλές από εμάς προσμένουμε. Παραδέξου το! Κι εσένα σου αρέσει αυτό το κέφι που όλοι έχουμε την Τσικνοπέμπτη, τα χαμόγελα και η καλή διάθεση μα κυρίως… το φαγητό. Πολύ φαγητό, τσίκνα, ψητά στα κάρβουνα και συνοδευτικά. Άντε, μπορεί και αποκριάτικο ντύσιμο καμιά φορά.

mealprep2

Πώς θα γίνεις η βασίλισσα του meal prep (+υγιεινές προτάσεις γευμάτων)

Και με τις θερμίδες τι γίνεται;

Λογικά από χθες το βράδυ ονειρεύεσαι όλα όσα θα φας σήμερα. Τις πιατέλες με τα αρνίσια παϊδάκια, τις πατάτες τηγανιτές, τα σουβλάκια και το κρασάκι με το οποίο θα συνοδεύσεις όλα αυτά.

Σκέφτεσαι, όμως, και τις θερμίδες. Μην λες ψέματα στον εαυτό σου! Είναι «βαρύ» το φορτίο όταν πρέπει να πας για ύπνο και νιώθεις φουσκωμένη, πρησμένη και να μην μπορείς να πάρεις ανάσα. Δεν είναι και δύσκολο, ωστόσο, να φας καλά, να χορτάσεις, να το ευχαριστηθείς, αλλά και να μην το παρακάνεις συγχρόνως.

karvouna

Τα tips της ειδικού για να απολαύσεις στο έπακρον την Τσικνοπέμπτη

Όλα γίνονται, αν το θέλεις! Και η διατροφολόγος, Κλειώ Δημητριάδου, εξηγεί στο Queen.gr πώς θα απολαύσεις το φαγητό την Τσικνοπέμπτη, είτε είσαι σε διατροφή, είτε όχι, χωρίς όμως να σκέφτεσαι θερμίδες ή να υποφέρεις… στο τέλος της ημέρας από φούσκωμα.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

#1 Να μην πας νηστική στο τραπέζι αν πρόκειται για βραδινή μάζωξη, να έχεις φάει μεσημεριανό και κολατσιό (π.χ. φρούτο ή γιαούρτι) μέσα στη μέρα.

#2 Αν είναι μεσημεριανό το κάλεσμα, να έχεις φάει πρωινό και κολατσιό.

#3 Καλό είναι να μην κρατάς καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς το… πιρούνι γιατί αυτόματα τσιμπολογάς. Απόλαυσε την παρέα σου και άσε για λίγο το πιρούνι!

#4 Συνδύασε το κρέας με άφθονη σαλάτα. Καλύτερα να ξεκινήσεις με τη σαλάτα.

#5 Επίλεξε ψαρονέφρι, καλαμάκι κοτόπουλο ή άλλο κρέας που να μην έχει λίπος.

psita

#6 Οι πίτες και οι πατάτες είναι αυτές που προσθέτουν θερμίδες και δεν είναι τσίκνισμα… Απόφυγέ τις όσο μπορείς.

#7 Προσοχή με τα «ύποπτα» εδέσματα, όπως λουκάνικα και κεμπάπ. Να τρως ό,τι σου αρέσει γευστικά, όχι ό,τι βλέπεις μπροστά σου.

#8 Να στοχεύεις στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα.

#9 Με μέτρο το αλκοόλ και το επιδόρπιο.

#10 Όταν θέλεις αναψυκτικό συνήθως έχει έρθει η ώρα να σταματήσεις και να τρως.

Καλό τσίκνισμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ