Τσικνοπέμπτη και είσαι vegan; 4 σκέψεις που πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την διατροφολόγο

Πατούλια Κατερίνα
Τσικνοπέμπτη και είσαι vegan; 4 σκέψεις που πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την διατροφολόγο

Τι σημαίνει τελικά το να είσαι vegan όταν οι υπόλοιποι γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη; Η διατολόγος μοιράζεται πέντε σκέψεις που θα σε βάλουν σε (σωστές) σκέψεις.

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που δεν χαίρονται ιδιαίτερα με τη σημερινή ημέρα κρεατοφαγίας ανά τη χώρα, η Κλινική Διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου, η οποία είναι και οπαδός της φυτοφαγίας θα σε κάνει να σκεφτείς την ημέρα αυτή, από άλλη σκοπιά.

Η Τσικνοπέμπτη στις σχολικές δομές

Η διαιτολόγος εξηγεί πως θεωρεί απαράδεκτη την τακτική να μπαίνει η Τσικνοπέμπτη και στα σχολεία με παραγγελίες σε σουβλάκια και ψήσιμο.

«Αν θέλουμε να τηρήσουμε τα έθιμα, πρέπει να τιμήσουμε το πιο σημαντικό, που είναι η νηστεία κι όχι να επιλέγουμε ημέρες».

Η Τσικνοπέμπτη πέρα από το τι θα φάμε…

Είναι μια ημέρα που οι άνθρωποι σμίγουν, έρχονται κοντά, βλέπουν αγαπημένα πρόσωπα.




«Σημασία έχει το ποιους θα δούμε τη μέρα αυτή κι όχι το τι θα φάμε», τονίζει η ειδικός.

Ξέχνα τις θερμίδες! Μπορείς να απολαύσεις την Τσικνοπέμπτη χωρίς να το παρακάνεις

Τι τρώει ο vegan την Τσικνοπέμπτη

Η ειδικός προτείνει όσοι κάνουν φυτοφαγία να δοκιμάσουν, ψητά μανιτάρια, λαχανικά, vegan based, λουκάνικα είναι καλές επιλογές.
«Αυτές τις ημέρες μπορούμε να αφήσουμε πίσω όσα μας χωρίζουν, ακόμα και στο φαγητό»!

Και στα εστιατόρια;

Η ειδικός τονίζει πως είναι σημαντικό ακόμα και την ημέρα αυτή, τα εστιατόρια να έχουν και επιλογές για όσους θέλουν και εναλλακτική στην διατροφή τους.

Ευχαριστούμε τη Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διαιτολόγος, https://www.instagram.com/feedyourimmunity/https://www.instagram.com/feedyourimmunity/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ