Το βραδινό μετράει! 4 snacks που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς χαρούμενη

Μαρία Ροδίτη
Το βραδινό μετράει! 4 snacks που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς χαρούμενη

Φάε σωστά το βράδυ και το πρωί θα σηκωθείς από το κρεβάτι χωρίς γκρίνιες και νεύρα!

Αν ξυπνάς από το χάραμα θα έχεις βρεθεί πολλές φορές σε κατάσταση… τρέλας να θέλεις να σπάσεις το ξυπνητήρι και να μην έχεις καμία διάθεση να αποχωριστείς το πάπλωμά σου. Η αλήθεια είναι πως το πρωινό ξύπνημα είναι βάρβαρο. Εγώ σε καταλαβαίνω!

Ήξερες, όμως, ότι μπορείς να βοηθηθείς και να ξυπνάς με περισσότερη όρεξη αν τρως το προηγούμενο βράδυ συγκεκριμένα snacks; Ναι, ωραία τα σουβλάκια και οι πίτσες, αλλά εκτός από θερμίδες δεν έχουν στοιχεία που θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

snacks2

10 αλμυρά και γλυκά σνακ για εσένα που βαριέσαι να μαγειρέψεις

Αντιθέτως, τα 4 snacks που θα δεις παρακάτω είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενώσεις, οι οποίες… αυξάνουν τη διάθεση από την πρώτη στιγμή. Τι περιμένεις; Φάει κάτι από τα παρακάτω απόψε το βράδυ και το πρωί θα ξυπνήσεις μες στην καλή χαρά!

Τα 4 snacks που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις άλλος άνθρωπος

#1 Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που ενεργοποιεί την παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία τονώνει τη διάθεση.

Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κάσιους, τα καρύδια, οι κολοκυθόσποροι και οι ηλιόσποροι είναι snacks που θα προσφέρουν υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες στον οργανισμό σου. Αν δεν θέλεις να τα φας σκέτα όλα αυτά, πρόσθεσέ τα στο γιαούρτι σου το βράδυ και… θα με θυμηθείς! Το πρωί θα είσαι άλλος άνθρωπος.


via GIPHY


#2 Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μια ποικιλία από ενώσεις που προκαλούν καλή διάθεση, όπως η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη. Αυτές με τη σειρά τους έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν σε περαιτέρω βελτίωση της διάθεσης. Γιατί, λοιπόν, να μη φας ένα μικρό κομματάκι μαύρης σοκολάτας λίγο πριν πέσεις για ύπνο;

#3 Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ιδανικές για το έντερο και μπορούν επίσης να ωφελήσουν τον εγκέφαλο τονώνοντας τη διάθεση.

Τέτοιες τροφές είναι το ξινό λάχανο, το γιαούρτι, το κεφίρ και η kombucha, οι οποίες είναι φυσικά πλούσιες σε προβιοτικά και αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, που με τη σειρά της τονώνει τη διάθεση. Φτιάξε, λοιπόν, πριν πέσεις για ύπνο ένα smoothie με κεφίρ, γιαούρτι και φυστικοβούτυρο και το πρωί θα σηκωθείς από το κρεβάτι σε χρόνο dt.



#4 Μούρα

Τα μούρα περιέχουν υψηλά επίπεδα φυτοχημικών, που μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα. Επίσης, οι ανθοκυανίνες, ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το σκούρο μπλε-μωβ χρώμα των βατόμουρων και των μούρων, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Τι άλλο θες για να τα εντάξεις στο βραδινό σου snack;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ