Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Ιωάννα Τζανή
Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Οι 5 κορυφαίες τροφές για αυξημένη λίμπιντο.

Πιθανότατα έχεις ακούσει για τις αφροδισιακές τροφές όπως η σοκολάτα και οι φράουλες, υπάρχει όμως πραγματικά συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και του σεξ; Και αν ναι, ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στη βελτίωση της σξεουαλική μας ζωής;

Παρόλο που οι αφροδισιακές τροφές αμφισβητούνται από πολλούς ειδικούς, υπάρχουν τρόφιμα που περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες ή τη ροή του αίματος, αυξάνοντας την ευχαρίστηση στο σεξ.

afrodisiakes trofes5 1

Όλη η αλήθεια για τις αφροδισιακές τροφές - Απογειώνουν τελικά τη λίμπιντο;

Παρακάτω θα βρεις τις 5 κορυφαίες τροφές που συμβάλλουν στην καλύτερη σεξουαλική ζωή, ενώ ταυτόχρονα κάνουν πολύ καλό στη συνολική μας υγεία.

glifitzoyri

#1. Μέλι

Εάν θέλεις οπωσδήποτε να προσθέσεις κάποιο γλυκαντικό στον καφέ σου, μπορείς να επιλέξεις εκείνο που ανεβάζει τη λίμπιντο: το μέλι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέλι βοηθά στην ενίσχυση των οστών, προάγει τη σύνθεση πρωτεϊνών και βοηθά στην αύξηση της φυσικής παραγωγής τεστοστερόνης. Παρόλο που συνδέουμε την τεστοστερόνη με τους άνδρες, κάθε φύλο έχει έναν συνδυασμό ορμονών και η τεστοστερόνη σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική ορμή. Το μέλι (αναζήτησε βιολογικές ποικιλίες ή ποικιλίες manuka) μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της φυσικής παραγωγής της ορμόνης της λίμπιντο.

#2. Μούρα

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι τα μούρα συμβάλλουν στη λάμψη του δέρματος και περιέχουν φυτικές ίνες για ένα υγιές έντερο, αλλά ορισμένοι ειδικοί ορκίζονται ότι είναι το μυστικό για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Σύμφωνα με τον Δρ Markus Ploesser, τα μούρα όπως οι φράουλες και τα σμέουρα περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος είναι σημαντικός για τη ρύθμιση των επιπέδων τεστοστερόνης (αυτή η ορμόνη που σχετίζεται με τη σεξουαλική ορμή).

Τα μούρα περιέχουν φλαβονοειδή όπως ανθοκυανίνες και προανθοκυανιδίνες, που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη σεξουαλική διάθεση, άρα καλά θα κάνεις να τα προσθέτεις σε smoothies ή στο γιαούρτι σου.

#3. Σαφράν

Ξέχνα το θυμάρι και το κύμινο! Από εδώ και στο εξης είμαι σίγουρη ότι θα θέλεις να μαγειρεύεις τα πάντα με σαφράν. Αυτό το γευστικό μπαχαρικό προήλθε και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ οι χημικές ουσίες που περιέχει έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και αυξάνουν τη λίπανση στις γυναίκες. Μια μελέτη του 2012 έδωσε σε γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία 30 mg σαφράν ημερησίως για τέσσερις εβδομάδες και διαπίστωσε ότι μείωσε τον πόνο που σχετίζεται με το σεξ και αύξησε τη σεξουαλική επιθυμία και τη λίπανση. Μπορείς να προσθέσεις αυτό το νόστιμο μπαχαρικό σε σάλτσες, μαρινάδες ή ψητά λαχανικά.



#4. Στρείδια

Τα στρείδια είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους επιδράσεις και παρόλο που οι ειδικοί διχάζονται ως προς το αν υπάρχει αλήθεια ή όχι στα αφροδισιακά τρόφιμα, υπάρχει αλήθεια σε αυτά που περιέχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη σεξουαλική διάθεση. Αν είσαι λάτρης των οστρακοειδών, σου έχω καλά νέα, αφού τα στρείδια ενισχύουν την ντοπαμίνη, η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής που αυξάνει τη λίμπιντο. «Τα στρείδια είναι μία κλισέ αφροδισιακή τροφή επειδή περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή προλακτίνης στις γυναίκες», υποστηρίζει διατροφολόγος Candela Valle.

#5. Καρπούζι

Το καρπούζι, εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι ευεργετικά για πολλαπλές λειτουργίες του σώματος, κάνει θαύματα και στη σεξουαλική μας ζωή. «Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά τρόφιμα που περιέχουν σεξουαλικά ενισχυμένα αμινοξέα (κιτρουλίνη) που βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να βελτιώσουν τη σεξουαλική διάθεση», εξηγεί ο διατροφολόγος ο Steve Theunissen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 αλμυρά και γλυκά σνακ για εσένα που βαριέσαι να μαγειρέψεις

Η δίαιτα του Ποπάι: Το λαχανικό που θα σου χαρίσει bikini body