Τα πορτοκάλια δεν έχουν μόνο βιταμίνη C, έχουν και εσπεριδίνη- Μάθε τι είναι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τα πορτοκάλια δεν έχουν μόνο βιταμίνη C, έχουν και εσπεριδίνη- Μάθε τι είναι

Μάθε τα πάντα για το φυσικό φλαβονοειδές που περιέχουν τα αγαπημένα σου φρούτα.

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες σήμερα δίνουν έμφαση στη διατροφή και την υγεία τους. Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώνουμε σε τακτική βάση οφείλουν να περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Τα φλαβονοειδή (γνωστά και ως βιοφλαβονοειδή) είναι μια ένωση που βρίσκεται σε πολλά φυτά και μπορεί να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις.

Γιατί πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου την εσπεριδίνη

via GIPHY

Η εσπεριδίνη είναι ένα φλαβονοειδές που περιέχεται σε ορισμένα φρούτα. Τα φλαβονοειδή είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για τα χρώματα των φρούτων και των λαχανικών ωστόσο η δράση τους είναι πολύ πιο σημαντική. Συγκεκριμένα η εσπεριδίνη έχει αποδειχθεί πως έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σου από οξειδωτική βλάβη.

Mπορεί να ενισχύσει άμεσα την υγεία της καρδιάς, των οστών, του εγκεφάλου, του ήπατος, του αναπνευστικού συστήματος και συμβάλλει για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες απέδειξαν ότι η εσπεριδίνη έχει τη δυνατότητα να μειώσει την αθηροσκλήρωση ενώ έχει αντιφλεγμονώδης δράση.

snak6

10 αλμυρά και γλυκά σνακ που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες (κι όμως γίνεται)

Οι καλύτερες πηγές εσπεριδίνης

Τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές εσπεριδίνης. Βρίσκεται κυρίως στη φλούδα ωστόσο ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή. Μελέτες δείχνουν ότι η εσπεριδίνη συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος και στην προστασία από ασθένειες. Η εσπεριδίνη και η πηκτίνη στα πορτοκάλια έχει αποδειχθεί ότι μειώνει ορατά την LDL χοληστερόλη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: