Βάζεις τις μπανάνες στο ψυγείο; Τι απαντούν οι ειδικοί για την αλλοίωση της γεύσης τους

Βάζεις τις μπανάνες στο ψυγείο; Τι απαντούν οι ειδικοί για την αλλοίωση της γεύσης τους

Επειδή άλλα θα σου πει ο μανάβης σου κι άλλα ένας τεχνολόγος, πάμε να λύσουμε τον γρίφο και να καταρρίψουμε τους μύθους για τη σωστή αποθήκευση των μπανανών μια για πάντα.

Οι μπανάνες είναι ένα αγαπημένο φρούτο, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: μπορείς να φτιάξεις από ένα smoothie ή ένα γρήγορο κέικ γεμάτο απόλαυση. Παρόλο που συχνά τις αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μαζί με τα άλλα φρούτα, (έτοιμες για να τις πιάσεις για ένα σνακ εν κινήσει), αυτός μπορεί να μην είναι ο σωστός τρόπος για να τις αποθηκεύσεις.

Πολλοί βάζουν τις μπανάνες στο ψυγείο για να διαρκών περισσότερο, είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος για να κρατήσουν την νοστιμιά, τα οφέλη και τη γεύση τους; Επειδή άλλα θα σου πει ο μανάβης σου κι άλλα ένας τεχνολόγος, πάμε να λύσουμε τον γρίφο και να καταρρίψουμε τους μύθους για την αποθήκευση των μπανανών μια για πάντα.

Μην πετάς τις φλούδες από τις μπανάνες! Κάντες λίπασμα για τα φυτά στο σαλόνι σου

Βάλε τις μπανάνες στο ψυγείο μόλις ωριμάσουν

Με απλά λόγια, θα πρέπει να βάλεις τις μπανάνες στο ψυγείο μόνο όταν είναι τόσο ώριμες όσο θέλεις. «Οι μπανάνες μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να ωριμάσουν και μετά μπορούν να φυλαχθούν στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ημέρες ακόμη ή μέχρι να μαυρίσει το δέρμα τους εξωτερικά», λέει η Tamika Sims, PhD, ανώτερη διευθύντρια επικοινωνίας τεχνολογίας τροφίμων στο Διεθνές Συμβούλιο Πληροφόρησης Τροφίμων.

Θέλεις να αποθηκεύσεις τις μπανάνες για ακόμη μεγαλύτερες χρονικές περιόδους; Δες τι μπορείς να κάνεις: Καθάρισε τη μπανάνα όταν είναι ώριμη και τοποθετήσέ τη σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς έτσι ώστε να την τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει έως και έναν μήνα.

Να ξέρεις ότι οι γεύσεις θα αλλάξουν εάν μια μπανάνα μπει στο ψυγείο

Έχεις παρατηρήσει ότι οι μπανάνες δεν αποθηκεύονται σε ψυγεία στο παντοπωλείο; Σύμφωνα με τη Sims «Αν βάλετε την μπανάνα σας στο ψυγείο πολύ νωρίς, θα μπορούσε να συμβάλει σε «τραυματισμό ψύχους», κάτι που κάνει τις μπανάνες να έχουν πικρή γεύση, αποχρωματισμό και αδυναμία ωρίμανσης».

Οι μπανάνες με σπασμένη φλούδα πρέπει να αποφεύγονται. Πέταξε την μπανάνα σου αν δεις υπερβολικές μελανιές. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρόκειται να χαλάσει (ή θα μπορούσε ήδη να έχει χαλάσει). Επιπλέον, οι σπασμένες φλούδες στα προϊόντα μπορούν να επιτρέψουν τη μόλυνση του καρπού με μικροβιακά παράσιτα, όπως λέει η Sims.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σνακ που θα φτιάξεις σε 15' και θα θέλεις να τρως συνέχεια

Αν σου λείπει κάλιο μην τρως μόνο μπανάνες- 10 τροφές θα γίνουν η super δύναμή σου