Και η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά… χωρίς γλουτένη! 

Δέσποινα Καμπούρη
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά… χωρίς γλουτένη! 

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο φαγητό των μικρών και των μεγάλων;

Εντάξει, το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άνθρωπος -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- που να μην τρελαίνεται για μια λαχταριστή μακαρονάδα!

Εμείς στο σπίτι τρώμε πολύ συχνά μακαρόνια! Άλλωστε αυτή η συνήθεια κρατάει χρόνια και με γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, τότε που η δική μου μαμά με ρωτούσε το πρωί πριν πάω σχολείο «Τι να ετοιμάσω σήμερα για φαγητό;» και η απάντηση ήταν πάντα η ίδια: «Μακαρόνια!».

Μεγαλώνοντας, τα μακαρόνια συνέχισαν να είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες, αλλά επειδή στην οικογένειά μου εδώ και καιρό επιλέγουμε προϊόντα χωρίς γλουτένη, φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν έμαθα ότι η αγαπημένη μου MISKO λάνσαρε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη.

Eikona2.jpg

Τώρα λοιπόν με τα παιδιά, μου φαίνεται απίστευτο πώς επαναλαμβάνεται η ιστορία κι όταν γυρνάνε οι μικρές απ’ το σχολείο τις ρωτάω «τι θέλετε να φάτε;» εκείνα φωνάζουν «μακαρόνια!» κι εγώ τρέχω σαν την μαμά μου να βράσω μακαρόνια! Και φυσικά έχω ξεχωρίσει τα MISKO gluten free!

Οι παραδόσεις μένουν, η αγάπη για κάποιες συνήθειες μεγαλώνει, η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά η επιλογή στα ζυμαρικά μένει πάντα η ίδια.

Και γιατί gluten free;

Γιατί μπορείς!

Eikona3.jpg

Ακόμα κι εσύ που δεν το έχεις με τη γλουτένη μπορείς να έχεις όλα όσα ζητάς. Μπορείς να έχεις όλη τη γεύση από το παστίτσιο της γιαγιάς χωρίς συμβιβασμούς, να οργανώσεις απολαυστικά movie nights για όλη την παρέα, να κάνεις τα ψώνια στο super market πιο διασκεδαστικά και πάνω από όλα να ευχαριστηθείς τη γεύση που ζητάς χωρίς δεύτερες σκέψεις κι αμφιβολίες.

Τι κι αν είναι χωρίς γλουτένη; Είναι φτιαγμένα από αλεύρι λευκού και κίτρινου καλαμποκιού και εξακολουθούν να έχουν τη γεύση που αγαπήσαμε. Αποτρέπουν την εμφάνιση συμπτωμάτων σε άτομα με κοιλικοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη και έχουν άψογη μαγειρική απόδοση!

Eikona4.jpg

Και μία γρήγορη συνταγή που αγαπάνε οι μικρές μου και μοιράζομαι μαζί σας είναι κλασική συνταγή ναπολιτέν με Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη MISKO. Για τη σάλτσα θα χρειαστείτε φρέσκια τριμμένη ντομάτα, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα. Γρήγορη και απλή αλλά τόσο νόστιμη!

Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!