Cameron Diaz: Γίνεται 50 ετών και αποκαλύπτει το Νo1 διατροφικό μυστικό της

Τσακιρίδου Χριστίνα
Cameron Diaz: Γίνεται 50 ετών και αποκαλύπτει το Νo1 διατροφικό μυστικό της

Η διάσημη ηθοποιός έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να διατηρεί τις αναλογίες της στο πέρασμα του χρόνου.

Η Cameron Diaz είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και εντυπωσιακές ηθοποιούς της γενιάς της. Η διάσημη ηθοποιός θα γίνει 50 ετών στις 30 Αυγούστου ωστόσο τίποτα επάνω της δεν προδίδει ότι διανύει της πέμπτης δεκαετίας της ζωής της.

Καλεσμένη σε podcast της Gwyneth Paltrow στο Goop, η Diaz αποκάλυψε τι ακριβώς κάνει για να παραμένει σε φόρμα: διαλειμματική νηστεία. «Είμαι μητέρα ενός παιδιού δύο ετών, άρα και οι δύο πίνουμε λίγο από αυτό και λίγο από αυτό, και γιατί πρέπει να τσιμπολογώ τόσο πολύ όσο εκείνη όλη μέρα;» εξήγησε η ηθοποιός.

«Κάνοντας μια μικρή επαναφορά είσαι πιο παρών αυτή τη στιγμή, έχοντας επίγνωση του τι λες και τι κάνεις», συμπλήρωσε η Cameron Diaz.

Τα 4 γεύματα είναι το μυστικό της Scarlett Johansson για να διατηρεί τη σιλουέτα της

Η διατροφή στην οποία ορκίζεται η Cameron Diaz

Η διαλειμματική νηστεία γίνεται ολοένα και πιο γνωστή τα τελευταία χρόνια και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε μόνο όταν πραγματικά πεινούν. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην κατανάλωση τροφών μόνο μεταξύ συγκεκριμένων ωρών της ημέρας. Η Cameron Diaz υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη δίαιτα «αξίζει τον κόπο».

https://www.instagram.com/p/CV5tKHePXXu

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία (Intermittent fasting) είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους απώλειας βάρους τα τελευταία χρόνια. Πιθανότατα την έχεις συναντήσει ως δίαιτα 16:8 ή 5:2. Με τον όρο διαλειμματική νηστεία ονομάζουμε την αποχή ή περιορισμένη κατανάλωση τροφής και ποτών για ορισμένες ώρες, έως και ημέρες.

Αποτελεί ένα διατροφικό μοτίβο το οποίο εναλλάσσει περιόδους σίτισης, χωρίς κάποιο θερμιδικό περιορισμό, με περιόδους νηστείας όπου, είτε δεν καταναλώνεται τίποτα ή καταναλώνονται πολύ λίγες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Είναι ένα αρκετά ευέλικτο πρόγραμμα διατροφής συγκριτικά με άλλες δίαιτες και συμβαδίζει εύκολα με τους περισσότερους τρόπους ζωής.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την εφαρμόσεις με τους επικρατέστερους να είναι οι εξής: κατανάλωση φαγητού από το μεσημέρι έως τις 8 μ.μ, νηστεία κατά τη διάρκεια της νύχτας και παράλειψη πρωινού. Άλλοι πάλι επιλέγουν να τρώνε μεταξύ 9 π.μ. και 5 μ.μ.

Πηγή κεντρικής: apimages.com