Όχι πια πρήξιμο στο στομάχι

Όχι πια πρήξιμο στο στομάχι

Αν συνηθίζετε μετά από κάθε γεύμα να ξεκουμπώνετε το πάνω κουμπί του παντελονιού σας, τότε κάτι κάνετε λάθος στη διατροφή σας που μπορείτε όμως να το αλλάξετε.

Το φούσκωμα στην κοιλιά μετά από κάθε γεύμα είναι από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα, ειδικά για εσάς που σας αρέσει να φοράτε στενά jeans και αναγκάζεστε να ξεκουμπώνετε το πάνω κουμπί του παντελονιού σας και να ρουφάτε την κοιλιά σας άβολα μετά από κάθε γεύμα.

Οι κύριοι ένοχοι για αυτό το «φούσκωμα» είναι τα λιπαρά και αλμυρά τρόφιμα τα οποία λειτουργούν σαν τρόμπα αέρα για τον οργανισμό σας. Πως όμως μπορείτε να «ξεφουσκώσετε»;

Η λύση είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε νερό και λαχανικά και βότανα που με τις ευεργετικές του ικανότητες θα σας γλυτώσουν από την «επέκταση» της κοιλιάς σας.

Έτσι, λοιπόν, προτιμήστε το καλοκαίρι το καρπούζι (92% αποτελείται από νερό) και το χειμώνα πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ (80-90% νερό) –το γκρέιπφρουτ εκτός των άλλων έχει και λιποδιαλυτικές ιδιότητες- ενώ προσθέστε στις ημερήσιες διατροφικές σας συνήθειες το γιαούρτι που όχι μόνο είναι πλούσιο σε νερό, αλλά βοηθά και την ανάπτυξη «καλών» βακτηριδίων για την πέψη στο στομάχι.

Μια άλλη τροφή που θα σας βοηθήσει, αλλά πρέπει να αυξήσετε με προσοχή τις ημερήσιες ποσότητες που την προσλαμβάνετε για να μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα, είναι τα ολικής άλεσης δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες. Ειδικά εσείς οι γυναίκες χρειάζεστε τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών ημερησίως τα οποία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τόσο τυχόν προβλήματα δυσκοιλιότητας όσο και το φούσκωμα που συχνά συνδέεται με αυτά. Τι θα λέγατε τώρα και για λίγο σκόρδο;

Το σκόρδο εκτός των υπολοίπων ευεργετικών του ικανοτήτων βοηθά στη μείωση των επιπέδων λίπους στο συκώτι με αποτέλεσμα να προλαμβάνει το φούσκωμα.

Τέλος, δοκιμάστε βότανα όπως το χαμομήλι, το ginger και η μέντα τα οποία διαλύουν τα ενοχλητικά αέρια ενώ τονώνουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ρυθμίζουν τη ροή του σάλιου, αλλά και τροφές όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα αγγούρια, τα πικρά χόρτα, το σπανάκι, τα πράσινα λαχανικά, οι καυτερές πιπεριές και ο ανανάς.