Όχι μόνο οι μπάρες δημητριακών! 5 υγιεινές τροφές που σε παχαίνουν

Όχι μόνο οι μπάρες δημητριακών! 5 υγιεινές τροφές που σε παχαίνουν

Οι διατροφικές παγίδες που καλό θα ήταν να αποφύγεις αν ακολουθείς πρόγραμμα για απώλεια βάρους.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την υγιεινή διατροφή και επιλέγουν τροφές με λιγότερο αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Οι εναλλακτικές είναι πλέον αμέτρητες για όσους ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους αφού έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αγαπημένα τρόφιμα με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τον οποίο δεν βλέπεις διαφορά στη ζυγαριά είναι η κατανάλωση πολλών «υγιεινών τροφίμων». Μπάρες πρωτεΐνης, granola, smoothies, έτοιμες σάλτσες και τροφές σε κονσέρβα είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να καταναλώνεις όλα τα παραπάνω με μέτρο αν θες να επιδράσουν ευεργετικά στον οργανισμό. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 7 «υγιεινά» τρόφιμα που καλό θα ήταν να περιορίσεις από τη διατροφή σου.

6 «υγιεινές τροφές» που τελικά σε παχαίνουν

1) Granola

Η rganola είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρωϊνό που επιλέγει πολύς κόσμος που προσέχει την διατροφή του. Συνήθως περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως ξηρούς καρπούς, βρώμη, σπόροι και καρύδα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που έχουν μεγάλες ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης.

granola.jpg

2) Μπάρες δημητριακών

Οι περισσότερες μπάρες δημητριακών που διατίθενται στα super market περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης με αποτέλεσμα να είναι ένα ανθυγιεινό σνακ.

3) Μπάρες πρωτεϊνης

Πολύ συχνά αρκετοί επιλέγουν την κατανάλωση μια μπάρας πρωτεΐνης ως μια γρήγορη επιλογή για παροχή ενέργειας. Αν και μερικές από αυτές μπορούν πραγματικά να είναι υγιεινές, κάποιες άλλες περιέχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη και τεχνητά συστατικά.

Γιαούρτι, αυγά+ 6 νόστιμα πρωινά να έχεις ενέργεια όλη μέρα

4) Frozen yogurt

Το frozen yogurt είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο που θεωρείται ευρέως ως πιο υγιεινό από το παγωτό. Ακριβώς για αυτό τον λόγο πολλές φορές καταναλώνεται χωρίς μέτρο με αποτέλεσμα να σε επιβαρύνει με αρκετές θερμίδες.

5) Σούπες σε κονσέρβα

Οι σούπες σε κονσέρβα περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, ελάχιστη έως καθόλου πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποτελούν την καλύτερη διατροφική επιλογή που μπορείς να κάνεις.

6) Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι πιο μικρά και πιο εύκολα προς κατανάλωση από ότι τα φρέσκα φρούτα, πολλές φορές καταλήγουμε στο να καταναλώνονται παραπάνω από όσα θα έπρεπε.

Πηγή κεντρικής: pexels.com