Βάλτε φρένο στην πείνα

Βάλτε φρένο στην πείνα

Μπορείτε κι εσείς να ελέγξετε την πείνα με μικρές συμβουλές.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πείνα σας και την επιθυμία σας να φάτε. Θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων με μεγάλη περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη μεταξύ των γευμάτων.

Πηγαίνετε μια βόλτα όταν αισθανθείτε ότι πεινάτε. Το σώμα δεν μπορεί να κάνει δυο πράγματα ταυτόχρονα. Οπότε αν ασκηθείτε για λίγο ή αν κάνετε ένα ελαφρύ περπάτημα δε θα αισθάνεστε πείνα για τις επόμενες ώρες.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή ποτά που δεν περιέχουν ζάχαρη. Τα υγρά γεμίζουν το στομάχι και το παραπλανούν. Οπότε στην περίπτωση που πιείτε παραπάνω νερό |(ή κάποιο φυσικό χυμό ή ποτό χωρίς ζάχαρη) θα αισθανθείτε ευκολότερα κορεσμό και δε θα καταφύγετε σε παρασπονδίες.

Φάτε φρούτα. Τα φρούτα αποτελούν το ιδανικό σνακ μιας και δεν έχουν θερμίδες ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό. Μπορείτε λοιπόν να χορτάσετε και μαζί να ενισχύσετε την υγεία σας.

Εξασκηθείτε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στην πείνα και στη λαιμαργία. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο αλλά ουσιαστικά είναι ό,τι πιο σημαντικό. Όποτε έχετε όρεξη να φάτε ρωτήστε τον εαυτό σας αν πραγματικά πεινάει ή αν έχει συνηθίσει να τρώει λόγω κάποιας συναισθηματικής ή σωματικής κατάσατσης. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.