2 κόλπα για να επιβιώσετε από το γιορτινό «όργιο»

2 κόλπα για να επιβιώσετε από το γιορτινό «όργιο»

Τα Χριστούγεννα και τα γιορτινά τραπέζια δεν υπολογίζουν δίαιτες και διατροφές, εσείς όμως μπορείτε να τα ξεγελάσετε.

Έχετε ήδη πάει σε 5-6 χριστουγεννιάτικα πάρτι και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στη Πρωτοχρονιά και τα δεκάδες τραπέζια/ρεβεγιόν που πάνε πακέτο μαζί της. Κάνετε κοπάνες από το γυμναστήριο γιατί «εντάξει μωρέ, γιορτές είναι, ας το ρίξω λίγο έξω, έχω και τόσο κόσμο να δω» και αυτή τη στιγμή μπορεί και να έχετε φέρει μαζί σας στη δουλειά ένα ταπεράκι με όση γέμιση γαλοπούλας περίσσεψε, όταν πριν λίγες μέρες το να τρώγατε στο γραφείο κάτι άλλο από cream crackers θα ήταν έγκλημα.

Και η αλήθεια είναι πως δεν πειράζει. Δεν είστε ρομπότ, άνθρωποι είστε και δικαιούστε να ζήσετε τις γιορτές όπως τους αξίζουν, έστω κι αν πάρετε ένα κιλάκι παραπάνω. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Το θέμα όμως, είναι να μην ξεφύγετε και χάσετε τον έλεγχο. Γιατί καλές και άγιες οι γιορτές και τα φαγητά τους, η υπερβολή όμως δεν αρέσει σε κανέναν και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα τα πάει καθόλου καλά με το σώμα σας.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βγείτε αλώβητες από το τσουνάμι θερμίδων και λιπαρών μέσα στις γιορτές, χωρίς όμως να στερηθείτε σε απόλαυση:

1.Μαζικό μαγείρεμα: Από τη στιγμή που τρέχετε από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι όλη μέρα, με στάσεις σε σπίτια για γιορτινά τραπέζια και πάρτι, πρέπει να κάνετε το φαγητό σας να ταιριάξει με την καθημερινότητά σας. Διαλέξτε 2 με 3 μέρες μέσα στην εβδομάδα, τις οποίες θα μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες ενός υγιεινού φαγητού (κοτόπουλο, γαλοπούλα)συνοδεία μαύρου ρυζιού και αρκετών λαχανικών. Έτσι θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε ένα σπιτικό, θρεπτικό γεύμα για να πάρετε μαζί στη δουλειά ή να φάτε πριν πάτε στο πάρτι και να μην παραπέσετε σε ατασθαλίες.

2.Η προετοιμασία είναι το παν: Χωρίς κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να βρεθείτε χωρίς καμία υγιεινή εναλλακτική στη διατροφή σας και να γίνετε το έρμαιο των παχυντικών σνακ. Εντάξει, γίναμε λίγο γλαφυροί αλλά πιάσατε το νόημα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πάντα μέσα στη τσάντα σας κάποιο φρούτο, μερικούς ξηρούς καρπούς ή μια μπάρα δημητριακών για τις στιγμές που θα σας πιάσει η μεγάλη πείνα. Ακόμα καλύτερα, έχετε το δικό σας συρτάρι στο ψυγείο της δουλειάς και γεμίζετέ το κάθε μέρα με φρούτα, λαχανικά και άλλα υγιεινά σνακ ώστε να τρέφεστε σωστά και να χορταίνετε, για να μην «ξεσπάτε» στα φαγητά των γιορτινών τραπεζιών το βράδυ.