Έρευνα: Είναι οι μπύρες και τα martini τόσο ευεργετικά για την υγεία όσο το κρασί;

Έρευνα: Είναι οι μπύρες και τα martini τόσο ευεργετικά για την υγεία όσο το κρασί;

Αν πίνατε μόνο κρασί γιατί είναι το μοναδικό ποτό που έχει και θετικά αποτελέσματα για την υγεία, τώρα μπορείτε να επεκταθείτε και σε άλλα είδη αλκοολούχων.

Τώρα στις γιορτές σίγουρα ήπιατε κάτι παραπάνω και μάλλον νιώθετε τύψεις για όλες εκείνες τις βραδιές που με φίλες και αγαπημένους το ρίξατε έξω και μετά το πρώτο ποτήρι κρασί, ήρθε το πρώτο το cocktail και ακολούθησε και ένα δεύτερο και σύντομα γίνατε σαν τη Paz de la Huerta σε μία τυπική, καθημερινή έξοδο.

Αν όμως διαβάσετε το τεύχος Ιανουαρίου του Journal of Studies on Alcohol and Drugs θα εκπλαγείτε από μία έρευνα που ουσιαστικά δίνει άλλοθι σε όσες πίνετε ένα ποτηράκι παραπάνω καθώς υποστηρίζει (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας) ότι οι ενήλικοι πότες, οι οποίοι έχουν περάσει τα 55 χρόνια ζωής και καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο ζουν περισσότερο από αυτούς που δεν πίνουν καθόλου. Και όταν αναφέρονται σε αλκοόλ δεν εννοούν μόνο κρασί, αλλά κάθε είδους αλκοόλ (οι αγαπημένες σας μπύρες και τα κοσμοπολίτικα μαρτίνι συμπεριλαμβάνονται).

Ο Charles Holahan, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Texas, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα παρά τα θετικά αποτελέσματα για τους πότες, δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ ως μέσο για να αποκτήσετε καλύτερη υγεία και προφανώς κάτι περισσότερο θα ξέρει από όσους και όσες σπεύσουν να βρουν τον ορό της μακροζωίας στο αλκοόλ.