Κακή διάθεση; Πιείτε νερό!

Κακή διάθεση; Πιείτε νερό!

Το λένε νέες έρευνες

Ακόμα και ελάχιστη αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, να προκαλέσει ατονία ακόμα και να θολώσει τη σκέψη μας, σύμφωνα με δύο έρευνες που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του Connecticut.

Τα τεστ που έγιναν σε γυναίκες νεαρής ηλικίας, έδειξαν πως ακόμα και η ανεπαίσθητη έλλειψη νερού προκαλεί πονοκεφάλους, αίσθηση κόπωσης και δυσκολία συγκέντρωσης και μάλιστα, οι αυτές οι αλλαγές στη διάθεση μπορούν να λειτουργήσουν και ως αντικίνητρο ακόμα και για την πιο ήπια μορφή άσκησης. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού μας είτε γυμναζόμαστε είτε απλά κάνουμε δουλειά γραφείου, συμβουλεύουν οι ειδικοί- δεδομένου ότι η αίσθηση της δίψας εμφανίζεται σχετικά αργά, όταν ήδη η αφυδάτωση έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει το σώμα και το μυαλό μας.

Τι προτείνουν; Όσο και αν είναι πλέον κλισέ, 8 ποτήρια νερό την ημέρα (2 λίτρα περίπου) ενώ ένας δείκτης των επιπέδων ενυδάτωσης είναι και τα ούρα: όσο πιο σκούρα είναι, τόσο περισσότερη ανάγκη για ενυδάτωση έχει ο οργανισμός σας.

DPG Network