Ασβέστιο: Λαμβάνετε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας;

Ασβέστιο: Λαμβάνετε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας;

Το ασβέστιο όχι μόνο ενδυναμώνει τα κόκκαλά μας, όσο μεγαλώνουμε, αλλά βοηθάει και στο να διατηρήσουν αυτά την πυκνότητά τους.

Ακόμα, μπορεί να κατευνάσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, να περιορίσει την υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά και να αποτρέψει κάποιες μορφές καρκίνου που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι ενήλικες δεν λαμβάνουν το απαραίτητο ποσοστό ασβεστίου καθημερινά. Ποιο είναι αυτό;

Μέχρι την ηλικία των 50, οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται περίπου 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα. Η μέση κατανάλωση του απαραίτητου αυτού μετάλλου είναι τα 600 mg. Ποιες είναι οι τροφές που μας εξασφαλίζουν τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά; Όπως ήδη θα υποψιάζεστε, τα γαλακτοκομικά. Ένα ποτήρι γάλα, χωρητικότητας περίπου 250 ml περιέχει περίπου 300 mg ασβεστίου. Η ίδια ποσότητα ασβεστίου περιέχεται σε ένα κουπάκι γιαούρτι. Ένα κομμάτι σκληρό τυρί (περίπου 30 γραμμάρια) μπορεί να μας εξασφαλίσει 270 mg ασβεστίου. Άλλες τροφές, πλούσιες σε ασβέστιο είναι τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, καθώς και κάποια φρούτα και ξηροί καρποί.