Χάνοντας βάρος και όχι άλλο χρόνο!

Χάνοντας βάρος και όχι άλλο χρόνο!

Τηρώντας  ορισμένους βασικούς κανόνες

Κάθε πέρσι λέτε: "από του χρόνου δίαιτα και γυμναστική" και κάθε φέτος λέτε: "από Δευτέρα"; Welcome to the club!

Ε, να που φέτος έχουμε, Δευτέρα είναι και ήρθε και το καλοκαίρι... Πώς φτάσατε πάλι ως εδώ, αναρωτιέστε. Για να τα αποφεύγεται όλα αυτά πρέπει να επικεντρώνεστε στο μυστικό. Το παν είναι η θερμιδική αξία. Η καθημερινή διατροφή έχει ορισμένα standards. Ένα από αυτά είναι η ποσότητα των θερμίδων που θεωρείται ικανοποιητική για το μέσο άνθρωπο, η οποία διαφέρει για τους άντρες και για τις γυναίκες. Κατά μέσο όρο οι άνδρες, χρειάζονται 2.500 θερμίδες ημερησίως, ενώ οι γυναίκες κάπου στις 2.000 θερμίδες ημερησίως.

10642004.cmsΛαμβάνοντας 300 με 500 θερμίδες λιγότερες από όσες χρειάζεστε δεν αρκεί όπως νομίζατε κάποτε. Δεν έχει όμως τόση σημασία το πόσες θερμίδες λαμβάνετε, αλλά το τι θερμίδες είναι αυτές. Έχει παρατηρηθεί πως οι εξαντλητικές δίαιτες, αν και πιθανόν αποτελεσματικές στην αρχή, δεν έχουν διαρκή αποτελέσματα. Χρησιμότερο είναι να αναπροσαρμόσετε την καθημερινή σας διατροφή και να προσθέσετε λίγη "ενέργεια" στο πρόγραμμά σας.

exhausted

-Ασκηθείτε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Όχι τίποτα υπερβολικό- 30 λεπτά περπατήματος είναι ό,τι χρειάζεται.

-Τρώτε λιγότερη ζάχαρη και λίπη. Ως γνωστόν τα τηγανιτά και τα παχυντικά επιδόρπια μπορεί γρήγορα να εξαντλήσουν το περιθώριο των ημερήσιων θερμίδων που πρέπει να λαμβάνετε:

-Τρώτε αρκετά φρούτα, λαχανικά και προϊόντα σιτηρών, όπως ρύζι και ψωμί. Προτιμήστε μερίδες των πλούσιων σε θερμίδες τροφών να είναι μικρές. Περικόψτε το αλκοόλ, αντικαταστήστε το παγωτό με παγωμένο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Αφαιρέστε την πέτσα από το κοτόπουλο και το ψάρι. Βράστε ή ψήστε, αλλά μην τηγανίζετε!

-Ορισμένες φορές φάτε το αγαπημένο σας φαγητό ακόμα και αν είναι πλούσιο σε θερμίδες- φροντίζοντας βέβαια οι ποσότητες να είναι κανονικές. Αυτό θα σας εμποδίσει από το να το λαχταρήσετε και θα διασφαλίσει την ακεραιότητα της διατροφής σας.

-Τρώτε ποικιλία τροφών. Κανείς δεν πέτυχε για πολύ καιρό το ιδανικό σωματικό βάρος τρώγοντας μόνο κοτόπουλο ή ψάρι.

-Προσοχή στα χάπια απώλειας βάρους. Μην παίρνετε αυτά τα σκευάσματα χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς μπορεί να έχουν σημαντικές αλληλεπιδράσεις με άλλες ουσίες. Αυτό ισχύει ειδικά στις περιπτώσεις που λαμβάνεται φαρμακευτική αγωγή.


DPG Network