Τροφές που διατηρούν τα μαλλιά λαμπερά

Γωγώ Φούντα
Τροφές που διατηρούν τα μαλλιά λαμπερά

Για μαλλιά που σφίζουν από ζωή και λάμψη!

Επειδή τα μαλλιά είναι το Α και το Ω της γυναικείας εμφάνισης, θα πρέπει πάντα να διατηρούνται υγιή και λαμπερά. Ωστόσο δεν αρκούν μόνο τα προιόντα περιποίησης και οι διάφορες κρέμες. Πρωταρχικό ρόλο παίζει και η διατροφή την οποία ακολουθούμε. Εδώ σας έχουμε κάποιες τροφές οι οποίες θα κάνουν τα μαλλιά σας στην κυριολεξία να λάμπουν.

Η βιταμίνη Α είναι πολύ σημαντική για την υγεία των μαλλιών μας. Διατηρεί υγιές το επιθήλιο της τρίχας ενώ η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά και να τα καταστήσει αδύναμα και εύθραυστα. Βιταμίνη Α περιέχεται σε τροφές ζωικής προέλευσης όπως συκώτι, σολομό και ξιφία αλλά και σε τροφές φυτικής προέλευσης όπως καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια και βερίκοκα.

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση καθώς εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών καθυστερώντας έτσι τη γήρανση των μαλλιών. Βασικές πηγές της βιταμίνης Ε είναι τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί και τα αυγά.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου το οποίο αποτελεί βάση του ιστού του θύλακα, σημείο αναπαραγωγής και ανάπλασης της τρίχας. Τροφές που είναι πλούσιες στη συγκεκριμένη βιταμίνη είναι τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα λεμόνια, οι φράουλες, οι πιπεριές, το μπρόκολο και το σπανάκι.

Ο χαλκός και ο ψευδάργυρος είναι σημαντικά για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Θα τα βρείτε στις γαρίδες, στα μύδια, στο χταπόδι, στο κοτόπουλο, στα κάσιους, στο ρύζι και στα καρύδια.

Η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, μπορεί να αποδυναμώσει την τρίχα και να προκαλέσει τριχόπτωση. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το συκώτι, το κόκκινο κρέας, το σπανάκι, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και οι φακές.